Loopt jouw kind zelf na de sporttraining naar huis? Volg hem met deze app! - My Name Is Mama

Loopt jouw kind zelf na de sporttraining naar huis? Volg hem met deze app! Baby & Kind

Inmiddels zijn we al weer bijna aan het eind van de zomer, de dagen worden korter en voor je het weet is het om 19:00 donker. Laat dat nou net de tijd zijn dat de hockey en voetbaltraining ook ongeveer is afgelopen…

Loopt jouw kind na de training zelf naar huis, en vind je dat best een beetje spannend of wil je gewoon weten of alles wel zoals gepland gaat op zijn route? Dan is deze app echt wat voor jou! De NOS berichtte maandag over de mobiele app ‘Companion’ een app overgewaaid uit Amerika waarbij je van A naar B iemand kan volgen op zijn route! Enige voorwaarden is dus dat je kind een smartphone heeft waarop deze app gedownload is.

Afschrikken van belagers.
Het werkt als volgt. Wanneer jouw kind klaar is met bijvoorbeeld zijn sporttraining of bij en vriendje vandaan komt en terug loopt, opent hij de app, selecteert de route welke hij gaat lopen en nodigt jou (en je partner of iemand anders) uit om hem op zijn route te volgen. Je kan op een virtuele kaart precies zien waar hij loopt en met welke snelheid. Zodra je kind gaat rennen, de telefoon op de grond valt of een koptelefoon wordt losgetrokken uit de telefoon gaat er een alarm af. Op de app verschijnt een button waarop je kind binnen 15 seconden kan klikken om te laten weten of hij ‘OK’ is. Drukt hij niet dan gaat er een luid alarm af vanuit de telefoon om eventuele belagers af te schrikken.

Hoewel het in Amerika al wel mogelijk is om direct hulpdiensten in te schakelen vanuit de app, is men daar in Nederland nog mee bezig.

Wat vind jij van deze app? Denk je dat hij daadwerkelijk zou bijdragen aan de veiligheid, of alleen aan het gevoel van veiligheid. Laat je mening achter op Facebook of in en reactie hieronder.

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.

Comments

comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *