10x advies aan moeders waar je weinig aan hebt. "Maar toch bedankt". - My Name Is Mama

10x advies aan moeders waar je weinig aan hebt. “Maar toch bedankt”. Baby & Kind

Ken je dat? Vanaf het moment dat jij zwanger was en je een zichtbaar buikje had, werd je publiek bezit. Het is allemaal lief bedoeld natuurlijk al die adviezen en tips, maar tot  op de dag van vandaag heeft Daphne er vrij weinig aan.

Je moet niet tillen hoor!
Terwijl ik met mijn blauwe boodschappentassen door het winkelcentrum schuifel, hoor ik van meerdere mensen dit “advies”. Geen van deze mensen biedt echter aan de tassen van mij over te nemen en ze naar mijn auto te brengen dus er zit niets anders op dan ze zelf te dragen. Een winkelwagentje is ook echt geen optie. Door het afwateringssysteem lopen de paden van het winkelcentrum schuin naar het midden af waarmee ik mijn buikspieren enorm aan het werk moet zetten om de kar recht te houden.

Je moet echt genoeg rusten!
Ja ik weet het, dit is echter niet mijn eerste zwangerschap en ik heb thuis een peuter van ruim anderhalf. Rusten komt in zijn woordenboekje bijna niet voor. En als hij dan slaapt ben ik blij dat ik even op mijn dooie akkertje mijn huis kan schoonmaken of tijd heb om zelf onder de douche te gaan.

Lees ook: 10 gouden tips VAN jonge moeders VOOR jonge moeders (en vaders)!

Je moet wel op tijd naar bed gaan.
Ja dat probeer ik ook, jammer genoeg denkt de baby in mijn buik er anders over. Iedere avond na 22:00 begint de minidisco, deze duurt tot in de vroege uurtjes. Ik hoop dat ze over een paar jaar een vacature voor hem hebben bij Cirque du Soleil want hij zou er geschikt voor zijn met al die acrobatische handelingen…

Je moet wat meer genieten van je eten.
Ik ben al blij dat ik überhaupt tijd heb om te eten. Doordat ik in mijn eentje ben is het tussen 17:00 en 19:00 twee uur lang spitsuur. Baby eten geven, ondertussen koken. Baby wassen en naar bed brengen en daarna snel terug naar beneden om mijn peuter te helpen met zijn eten. Snel frommel ik dan ook mijn groente en vlees naar binnen en dan gaat ok nummer 2 richting de bad- en slaapkamer. Het is niet voor niets dat ik de maaltijden van mijn jongste al dagen voor uit klaar maak, dat scheelt me al weer wat werk, en heeft hij toch een voedzame verse maaltijd!

Denk je ook wel eens aan jezelf?
Oh jazeker wel, en dan voel ik mezelf eigenlijk vrij egoistisch  . Mijn kinderen koen op de eerste plaatst en dat is eigenlijk met alles zo. Met kleding, met de dag indeling, met nieuwe spullen, met mijn spaargeld etc etc. Ik denk dat dit iets vrij normaal is want ik hoor er heel veel moeders over. Dagje winkelen? Ik kom met zakken vol kleding en schoenen terug, maar koop voor mezelf alleen een stel nieuwe haar elastiekjes. Ik steek mijn kindjes graag in het nieuw als dat kan.

Lees ook: Het verborgen genootschap van moeders! In welk team hoor jij?

Je moet wel genoeg drinken (en schenkt dan ongevraagd wat v0or je in).
Ja dank je, ik drink alleen niets meer na 20:00 s’avonds omdat ik een blaas heb ter grote van een rozijn en anders de hele nacht moet plassen en dan kom ik dus weer niet aan mijn rust…

Je moet je oudste niet steeds tillen hoor dat is slecht voor de baby.
Persoonlijk werd ik gek van dit advies! Mijn oudste was net 2 toen de jongste werd geboren. Wij hebben de woonkamer op de eerste verdieping en ik tilde mij eigen een breuk aan mijn peuter om hem veilig van boven naar beneden te krijgen. Ja dat is niet goed voor mijn lichaam, maar hem naar boven en naar beneden gooien of laten vallen is ook niet bepaald een optie toch?

Eet je wel genoeg? je baby moet wel groeien.
Waarschijnlijk was ik na het eerste woord al over mijn nek gegaan. Ik heb tijdens al mijn zwangerschappen HG gehad. Voor wie niet weet wat HG is, dit is een zwangerschapsaandoening waarbij je zo extreem misselijk bent dat je niets binnen houdt. Ook geen water. Iedere associatie met eten, visueel, de geur of de gedachte eraan is meer dan genoeg om je te laten overgeven. Ik at dus niet genoeg, ik at zo weinig dat mijn lichaam zichzelf opvrat. Een paar dagen aan het infuus doet wonderen. In alle andere gevallen is deze opmerking ook super irritant, alsof je continue in de gaten wordt gehouden met alles wat je wel en niet naar binnen werkt.

Mag jij dat wel eten?
Ben je zwanger of geef je borstvoeding dan zal je omgeving ieder stukje kaas in twijfel trekken. Ook pittig of gekruid eten roept gegarandeerd advies op! Alsof jij zelf niet weet wat je wel of niet mag eten…

Al die andere goedbedoelde tips en adviezen die je al 500x hebt gehoord.
Of het nou gaat om tips over doorslapen, over over voeden, men denkt graag met je mee. Heel lief maar als moeder wil e echt het beste voor je kind en daarom heb jij alles al geprobeerd, ja ook die tip, ja ook dat advies, nee dat werkte niet, ja je hebt lang genoeg volgehouden, ja je hebt dit overlegd met de jeugdarts… maar toch bedankt!

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten