17 typische dingen die zwangere vrouwen doen. - My Name Is Mama

17 typische dingen die zwangere vrouwen doen. Baby & Kind

Toen Daphne zelf nog zwanger was betrapte ze zich er regelmatig op dat ze haar handen liefdevol op haar buik legde (zoals zwangere vrouwen dat kunnen) om te laten zien dat dat buikje een baby buikje was en geen gevolg van lekker schransen op de avond ervoor. En te pas en te onpas liet ze weten dat ze zwanger was, dan kon het maar duidelijk zijn. Typische gewoontes van een zwangere vrouw, en zo zijn er nog zeker 15.

1. Het inruilen van je bed partner.
Na een maandje of 5 werd manlief vriendelijk, doch met klem, verzocht aan zijn eigen kant van het bed te blijven. Ik knuffelde veel liever met mijn XXL voedingskussen. Die functioneerde niet alleen als  ondersteuning voor mijn buik en benen, ik maakte er een compleet fort van. Aangevuld met zo’n 3 hoofdkussen lag ik veilig en comfortabel. Dat laatste gold niet voor mijn partner.

2. Alleen omkleden als het echt nodig is.
En van omkleden mag je overigens ook aankleden maken hoor. Met name in mijn laatste trimester liep ik alleen nog maar in een harembroek en een bandeautop thuis. Ik had het bloedheet, niets zat meer lekker laat staan dat het nog een beetje stond. Nee omkleden deed ik dan ook nog net niet bij de voordeur, maar enkel in de gevallen dat ik ECHT naar buiten moest.

3. Slapen.
Het eerste trimester was ik gewoon dood en dood op, het tweede trimester was ik ook gewoon dood en dood op, en het derde trimester? Had ik het formaat bereikt van een opgeblazen potvis en wilde ik niets anders dan liggen en slapen. En oh ja. Ik was gewoon dood en dood op.

4. Je zwangerschap als een excuus gebruiken.
Ben je weer eens wat kwijt of een afspraak vergeten? Dat is dan uiteraard het gevolg van zwangerschapsdementie. Geen zin in die saaie verjaardag? “Ah kijk nou eens wat jammer, uitgerekend die avond hebben we de voorlichtingsavond van het ziekenhuis, die we al 2 keer eerder hebben gehad, nee sorry daar kan ik écht niet onderuit. S’middags al langskomen? Nee sorry dan moet ik echt even slapen….”

Lees ook: 12 bizarre feitjes die jij nog niet wist over de zwangerschap!

5. Beslag leggen op het toilet.
Ik stond er op dat het toilet boven van mij was. Ik had immers recht op de ruimte en de warmte van de badkamer, vooral omdat ik er zo ongeveer iedere 10 minuten zat. Dat plassen leek onderhand wel een soort van dwangmatige handeling.

6. Commentaar hebben op iedereen die rookt in jouw bijzijn.
Ja ik snap dat dit een terras is in de buitenlucht, maar dat wil nog niet zeggen dat alle zwangere vrouwen met mooi weer dan maar binnen moeten gaan zitten om van hun thee of sapje te genieten, dus hup hup weg uit mijn buurt met die stinksigaret!

7. Met veel bewondering een nieuwe bh kopen.
Alweer een cupmaat groter? Wow? Blijft dit?!

8. Balen van je zwangerschapskleding.
Het liefst zou je ze direct in de ondergrondse vuilcontainer smijten met een brandende fakkel erachteraan, je bent er zo klaar mee!. Maar je zult ze voorlopig nog even moeten bewaren, wat dacht je anders direct na de bevalling te dragen?

9. It’s a baby, not a belly.
Je bent net je eerste trimester uit en de baby groeit goed, en dat begin je nu ook een beetje aan je buik te zien. Maar om de twijfel weg te nemen bij mensen die je baby wel eens kunnen aanzien voor ‘gewoon een buikje’ leg je regelmatig je handen liefdevol om je buikje heen en aai je dat kleine bolletje. Ja mensen daar zit echt een baby in!

Lees ook: Kraamvisite Etiquette.

11. En mocht je toch nog twijfelen of men het wel door heeft…
Dan zeg je toch te pas en te onpas dat je zwanger bent.

12. Spelen met je baby.
Je kunt je prima vermaken met prikken en duwen in je buik en geniet van de bewegingen die je baby als reactie daarop maakt. Avondvullend entertainment.

13. Babynamen uitspreken.
Om te controleren of ze wel een beetje klinken. Je roept en schreeuwt ze ook, want het moet immers ook te doen zijn in een drukke speeltuin of als je naar boven roept dat het eten klaar is. En? Hoe klinkt dat?

14. Je buik als tafeltje gebruiken.
Dat bakje met chips kun je prima even op je buik laten staan, scheelt weer ruimte op het bijzettafeltje.

15. Schoonmaak manie.
Je weet immers nooit wanneer de baby exact komt, maar als hij komt moet het huis spik en span zijn.Dat betekend dat alle kleding vanaf nu op kleur gerangschikt liggen, er 5 keer per dag wordt gestofzuigd, er na ieder toilet gebruik chloor in het toilet moet worden gegoten, stoelen moeten exact even ver zijn aangeschoven en onderling even veel afstand bewaren. Ook de handdoeken in de badkamer moeten op een bepaalde manier weer worden uitgehangen na gebruik, en in de koelkast wordt alles gecodeerd. Nee je slaat totaal niet door hoor, deze fase hebben we allemaal gehad.

16. Een voorliefde hebben voor eten wat niet direct voor handen is.
Zo heb ik ooit om kwart voor 2 nachts nog een bezorger laten komen om mij  van spareribs te voorzien. Het was een hele klus om die op dat tijdstip nog te krijgen. En oh ja had ik ook al verteld dat ik onwijze buikpijn krijg van varkensvlees en het om die reden al jaren niet eet. Daar werd ik natuurlijk de volgende ochtend op niet mis te verstane wijze aan herinnerd. Oh en lang leve de 24-7 benzinepomp langs de snelweg… “Schat sorry dat ik je wakker maak om 3:00 uur maar zou jij even naar Breukelen willen rijden en daar via de andere kant weer de snelweg op willen gaan, en dan bij de pomp een reep chocolade met hazelnoten willen halen voor mij? Hoezo? Omdat ik dat NU nodig heb! Nee ik kan niet wachten tot morgen ochtend, tegen die tijd ben ik gek!

17. Vreemde en vieze gespreksonderwerpen.
Nee hoor, het is volledig veroorloofd om met vriendinnen te kletsen over de hoeveelheid vloei, de grote van je aambeien, harde ontlasting en het feit dat je liever geen brood met zaden meer eet omdat deze in je neusholtes achter blijven als je hebt gekotst.

Bekijk de video: 11x waarom je het zoooooo zwaar hebt als je zwanger bent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten