3 weken zomervakantie is lang genoeg als je het mij vraagt! - My Name Is Mama

3 weken zomervakantie is lang genoeg als je het mij vraagt! Baby & Kind

De scholen zijn inmiddels weer een maandje bezig. Heerlijk die rust vindt Daphne, die 6 weken vakantie echt veel en veel te lang vindt.

4 weken, lang zat

Sorry, maar kunnen we het nog even over de lengte van de schoolvakantie hebben? 6 weken, ik vind het persoonlijk wat lang. Kunnen we dat niet terug brengen naar 3 weken, 4 hooguit? Ik ben na 3 weken namelijk echt een beetje inspiratieloos wat bezigheden betreft, en eigenlijk ook wel weer toe aan een eigen leven regelmaat en een beetje rust.

Ik werk zelf vanuit huis, maar van werken komt vrij weinig (lees: niets) terecht als de jongens de hele dag om me heen zijn. Mijn partner gaat gewoon op mini vakanties naar Sint Maarten toen dat nog bestond werken en is dus zo’n 3 tot 7 dagen per trip weg. Voor hem is de vakantie nauwelijks merkbaar. Ik jongleer met mijn schema van wassen vouwen, werken (dat heb ik na 4 dagen opgegeven), het huis schoonhouden, kinderen in leven houden, koken en oh ja, we gingen ook nog verhuizen.

Speeltuin, Madurodam, logeren…


We gingen dagelijks even naar de speeltuin voor het huis. Regelmatig trof ik daar andere moeders aan. Dezelfde doodse uitstraling die ik zelf had na 3 weken. Verveeld scrollend door hun Instagram of Facebook feed. Verzuchtend dat we pas op de helft van de zomervakantie waren. Zich afvragend wie dat verzonnen had die 6 weken. Sommige waren al weggeweest, anderen gingen nog. Die hielden hun hart vast. Angst voor het geruzie op de achterbank twee dagen lang onderwen naar Italie of Spanje. Zelf gingen we dit jaar niet weg, wij gingen namelijk verhuizen.

Serieus. Die kinderen vervelen zich ook stierlijk na 3 weken. Nu was het weer ook wat matig, dat hielp niet erg mee. Maar na een paar keer Monkey Town, gezellig lunchen, naar het strand, de speeltuinen, Madurodam en meerdere keren uit logeren bij opa en oma moesten we ze toch wel erg intensief vermaken wilden ze elkaar niet iedere 10 minuten in de haren vliegen. Ik werd daar zo flauw van.

Zeikwijf

Nou klink ik misschien echt als een zeikert hoor, maar ik denk dan ook aan ouders die gewoon 6 weken lang moeten werken. Die niet genoeg vakantie dagen hebben, of juist een baan hebben waarbij het knettertje druk is in de zomervakantie. Deze ouders moeten dus 6 weken lang buitenschoolse opvang regelen of in ieder geval oppas. Vrij kostbaar gebeuren lijkt me. En die kinderen hebben er ook niet bijzonder veel aan dan he. 6 weken niet naar school, maar wel dagelijks ergens anders ondergebracht worden. Sorry maar ik denk toch dat het praktischer is om het bij hooguit 4 weken te houden. Dan plakken de die andere 10 vrij dagen gewoon aan andere vakanties vast.

Zijn er meer ouders die er zo over denken of stel ik me gewoon vreselijk aan en moet ik wat meer moeite doen om die kinderen te blijven vermaken en het mezelf makkelijker te maken zodat ik toch kan blijven werken in de zomervakantie?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten