Forever Clean 9 kuur | Afvallen en meer energie - My Name Is Mama

Forever Clean 9 kuur | Afvallen en meer energie Fashion & Beauty

De C9 kuur van Forever Living  is een veel besproken reinigingskuur om af te vallen. Daphne deed deze 9 daagse kuur en deelt haar ervaring met de C9!

Of je nu wilt afvallen, strakker zijn, gezonder leven of meer energie, een goed begin is het halve werk. Via via hoorde ik van de Forever Clean 9 kuur en daar was ik wel benieuwd naar. In deze blog lees je meer over wat het Forever c9 dieet is, wat de kuur inhoudt en wat de positieve en negatieve ervaringen zijn.

Forever living C9 kuur: wat is het?

De Clean 9 (kortweg C9) van Forever Living is als het ware een kickstart naar een fittere lifestyle en geeft je inzicht hoe je bewustere keuzes kunt maken met betrekking tot voeding. Hoewel je met de Forever C9 een aantal dagen erg laag in calorieën zit, zou ik het geen crashdieet noemen. Daarvoor duurt het ook te kort. Het is ook zeker geen quickfix of wondermiddel, want als je na de Clean 9 weer in je oude patroon vervalt zitten de kilo’s en de centimeters er natuurlijk zo weer aan.

Wil je zelf de Clean 9 bestellen? Dat kan via deze Link! Meer weten over de C9, lees dan rustig verder!

Hoe werkt de C9?

De C9 (clean 9), is een kuur van 9 dagen, waarbij je alleen de eerste twee dagen niet mag eten. Je drinkt dan alleen shakes en Aloë Vera gel. En ik moet toegeven, die shake is echt enorm lekker (ik heb vanille). De Aloë Vera gel is niet heel erg smaakvol, maar om nou te zeggen dat hij vies is? Nee er zit weinig smaak aan.  Verder slik je de hele kuur door voedingssupplementen zodat je wel de nodige vitamine binnen krijgt. Ook de shakes en gel drink je de hele kuur door, maar vanaf dag 3 mag je hierbij ook een maaltijd eten. Door de reiniging van je lichaam zul je meer energie krijgen, plus dat je centimeter gaat verliezen en in gewicht ook 2 tot 9(!!!) kilo kunt kwijt raken.

Wat zit er in de C9  kuur?

De inhoud van de box bevat:

  • Voedingssupplementen
  • Een zak met proteine poeder om de shakes mee te maken (lactose vrij)
  • Fibersticks (vezels)
  • Aloë Vera gel voor die 9 dagen
  • Een Shake beker bij
  • Een centimeter rol om je omvang mee te meten
  • Een handig boekje waar precies in staat wat je wanneer inneemt, een aantal gezonde recepten die je tijdens deze 9 dagen mag eten en een lijst met wat je wel en niet mag eten. Je kunt er ook je voortgang in noteren.

Forever Living C9 kuur

 

Forever Living C9 kuur aloe vera producten

Clean 9 kosten.

Ik kocht het pakket voor 120.45. Denk je nou pfff, dat vind ik een hoop geld, vraag jezelf dan eens af hoeveel je er voor over hebt om je weer goed te voelen en daarbij ook nog eens af te vallen. Heb je daar per dag 13,38 voor over gedurende 9 dagen? Dan is de C9 wellicht wat voor jou. Ik heb er heel veel voor over om weer gelukkig te zijn in mijn lichaam en zeker om me beter te voelen, dus een investering van 13,38 per dag voor een kuur van 9 dagen klinkt als een koopje!

Wat doet het?

Tijdens de 9 dagen van de C9 beperk je de inname van koolhydraten. Hierdoor verminder je de extreme pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en heb je minder snel momenten van trek. Het beperken van je koolhydraten zorgt er ook voor dat je lichaam gemakkelijker vet kan verbranden. Daarnaast zorgt het er voor dat je vocht verliest, wat als resultaat heeft dat je gewicht kwijtraakt. Vooral dat element motiveert als een malle om na die 9 dagen door te pakken en je voedingspatroon blijvend te veranderen.

Lees ook: Verantwoord afvallen na de bevalling 

Afkicken van suiker en koffie.

Hoewel een echte suikerverslaving niet bestaat in de letterlijke zin, is het wel zo dat je lichaam een soort van afkickverschijnselen vertoont wanneer je koolhydraten (suikers) gaat schrappen. Dit is puur omdat je lichaam gewend is energie te krijgen (uit voeding) zodra het er om vraagt. Je kan je daarom wat hongerig (trek), futloos, moe en zelfs grieperig voelen tijdens het C9 dieet.

Ook het schrappen van cafeïne kan vervelende bijwerkingen hebben zoals hoofdpijn. Dit gebeurt met name bij mensen die normaal gesproken meer dan 2 kopjes koffie per dag drinken.

C9 Aloe vera.

Forever Living is bekend om haar Aloe vera producten. Dit ontbreekt dan ook niet in de Clean 9 kuur. De Aloe vera ondersteunt de darmflora en helpt bij het op optimaliseren van de spijsvertering. Hierdoor kan je lichaam gemakkelijker voeding verteren en haalt het meer voedingsstoffen uit je voeding.

Wat eet je tijdens het C9 dieet?

De eerste 2 dagen zijn het meest pittig en dan met name dag 2. Dit zijn de dagen waarop je enkel de C9 shakes neemt. Vanaf dag 3 eet je iedere dag gewoon een complete maaltijd. Je hoeft niet zelf te gaan zitten uitvogelen wat je mag gaan eten, want er staan lekkere C9 recepten in het begeleidende boekje.

Je eet onder andere kip, groente, fruit, rijst, zoete aardappelen en vis. Alles is eenvoudig te krijgen in de supermarkt. Het meest prettige is nog wel dat het hele gezin kan mee eten van de Clean 9 recepten dus je hoeft niet apart te gaan staan koken. 

Moet je sporten tijdens de Forever C9?

Het moet niet. Toch is het wel aan te raden om licht fysieke inspanning te doen. Bijvoorbeeld iedere dag 30 minuten fietsen, bovenop de beweging die je al dagelijks had. Des te meer je verbrandt, des te meer resultaat je uiteindelijk hebt. Daarbij is de C9 geen wondermiddel. Voor een blijvend resultaat is het wel de bedoeling dat je je lifestyle blijvend verandert, ik vind dat lichaamsbeweging/ sporten daar een belangrijk onderdeel van is.

Persoonlijk heb ik me niet echt vermoeider gevoeld dan normaal. Ik zou alleen op dag 2 geen zware inspanning doen, dus zorg dat dat op een vrije dag valt en op een dag waarop je niet gaat sporten. Ik heb geen honger ervaren, hooguit een keer een momentje dat je denkt “hmmm zou nu wel een lekkere koek lusten”, maar met een beetje afleiding was ik dat zo weer vergeten.

C9 ervaringen.

Ik wilde graag met de C9 afvallen. Laat ik beginnen met het meetbare resultaat (van mezelf). Ik ben 2,7 kilo kwijt! Dit is met name vocht. Je merkt dat wel enorm in je omvang. Mijn BH bandje snijdt niet meer venijnig in mijn huid, de mouwen van mijn colbert knellen niet meer om mijn bovenarmen. Ook mijn gezicht oogt veel minder vol, met name rond mijn kaak.

Ik heb de omvang voor en na de Clean 9 kuur genoteerd, resultaat:  -6cm op mijn buik!! (YEAH!!!!), -2cm op mijn bovenbenen en -1cm op mijn bovenarmen!

Dan mijn Clean 9 resultaten die minder meetbaar zijn. Ondanks dat ik gewoon chronisch vermoeid ben door de kinderen, heb ik minder moeite om uit bed te komen s’ochtends. Ik voel me gedurende de dag energieker. Dit komt waarschijnlijk vanwege het balans in mijn bloedsuikerspiegel. Daarnaast zit ik merkbaar beter in mijn vel. Doordat mijn kleding lekkerder zit, voel ik me zelfverzekerder

Benieuwd hoe het bij mij ging? Ik heb tijdens de C9 kuur een dagboek met mijn ervaringen bijgehouden. Klik hier om die te lezen!

Ben ik tevreden over de Forever Clean 9 resultaten?

Ik denk dat mijn vernieuwde inzicht nog wel het aller belangrijkste is. Waar ik namelijk achter ben is dat gezond eten niet betekent dat je saai hoeft te eten. Dat ook wanneer je bewust eet, je uit eten kunt gaan. Je moet alleen wat kritischer naar de kaart en de mogelijkheden kijken. Honger heb ik dan ook echt geen moment gehad tijdens de kuur, dit kwam voornamelijk door de shakes. Die zijn zo lekker dat ik hem inmiddels weer los heb besteld om mee door te gaan!

Clean 9 negatieve ervaringen: zijn die er ook?

Uiteraard zijn lang niet Clean 9 ervaringen positief. Ik zat in een besloten Facebook groep vol met C9 reviews. Daar las ik wel geregeld dat mensen last hadden van hoofdpijn. Tijdens de C9 cleanse mag je namelijk geen koffie en ik las van veel gebruikers die voorheen meerdere kopjes koffie per dag dronken dat zij veel hoofdpijn kregen en hun koffie echt heel erg miste!  De hoofdpijn heeft echt te maken met het afkicken van de cafeïne. Mijn tip is dan ook om je cafeïne inname al af te bouwen voor je aan de C9 kuur begint. Het beste kun je de Clean 9 starten in je weekend. Dit omdat je de eerste twee dagen nog geen maaltijd mag en dit is beter vol te houden als je gewoon thuis bent, dan dat je een hele dag aan het werk bent.

 

IMG_6988

Deze foto is gemaakt op dag 3! De eerste resultaten waren toen al zichtbaar!

Veelgestelde vragen over de Clean 9 kuur

Oa. op facebook wordt mij gevraagd hoe dit nu precies werkt en hoe het verloop is na deze 9 dagen. Ik zal proberen antwoord te geven op een aantal vragen.

Krijg je geen honger?

Dat zou kunnen, maar dan met name in de eerste 2 dagen wanneer je nog geen maaltijd mag en slechts 1 shake per dag neemt. Zelf heb ik dit dus niet ervaren. Ik voel me na een fiberstick (drinkbaar tussendoortje) en de shake echt helemaal verzadigd.

Is zo’n cleansing kuur niet vreselijk ongezond?

Nee, dat is het niet. Je drinkt een eiwit shake waardoor je wel vet verbrand, maar je spierweefsel wordt behouden. Daarnaast slik je voedingssupplementen die alle mineralen en vitamine bevatten die je lichaam nodig heeft. Je mag de gehele kuur overigens groente eten. Je krijgt een overzicht met alle fruit en groente die zijn toegestaan tijdens deze kuur.

Ben je niet bang dat je enorm gaat jojo’en hierna?

Allereerst is deze kuur dus niet direct bedoeld om af te vallen. Hoewel je wel enkele kilo’s kunt kwijtraken. De kuur is bedoeld om te ontgiften. Hij reinigt je maag- en darmwand zodat je lichaam met veel minder energie goede voedingsstoffen kan opnemen. Je reinigt je lichaam dus als het ware. Doordat je lichaam minder moeite hoeft te doen om goede voedingsstoffen op te nemen houd je energie over en voel je je minder vermoeid.  Daarnaast is het belangrijk dat je hierna op je voeding blijft letten. Natuurlijk vliegen de kilo’s er hierna weer aan als ik de hele zomer ijsjes eet en wekelijks de grote gele M bezoek. Dat brengt me bij het volgende punt.

Wat doe je na deze kuur?

Persoonlijk wil ik hierna goed op mijn voeding blijven letten, dat houd in dat ik oplet dat ik niet te veel snelle koolhydraten eten (hierdoor krijg je altijd die after dinner dip) en probeer ik niet te veel vet te eten. Ik eet dus regelmatig kip, kalkoen, vis en af en toe rundvlees. Daarnaast ga ik lekker door met sporten, niet alleen om kilo’s te verliezen maar ook om spieren op te bouwen en mijn lichaam er wat afgetrainder uit te laten zien (nee, ik word echt geen bodybuildster, haha!). Ik vind de shake’s van deze kuur enorm lekker dus ik denk dat ik die sowieso blijf nemen, ook om mijn spieren te laten herstellen na het sporten maar ook om snacken tegen te gaan omdat zo’n shake een enorm verzadigd gevoel geeft.

Eindconclusie, mijn ervaring met de C9.

Persoonlijk ben ik ENORM blij met dit resultaat. Niet alleen omdat ik me stukken beter voel, maar ook omdat ik er zichtbaar beter uitzie. Dat ging eigenlijk al heel snel, want de eerste complimenten kreeg ik al na 3 dagen! Ik vind deze kuur echt goed vol te houden. Ik ben zo enthousiast en tevreden dat ik heb besloten door te gaan met een ander product wat goed aansluit op deze kuur: De F15.

Lees ook: Vroeger had ik een strakke buik. 9x wat er veranderd is na een zwangerschap.

De F15 is een pakket die je ondersteunt in het realiseren van een gezondere lifestyle. Sowieso ga ik natuurlijk door met sporten en wil ik een frequentie van 2 a 3 keer per week volhouden. In het F15 pakket zitten de eiwitshakes die ik nodig heb om mijn spiermassa te ondersteunen, maar ook om mijn spieren te laten herstellen na een work-out. Daarnaast geeft het een heerlijk verzadigd gevoel! Ook bevat het pakket heerlijke chocolade repen die je kan gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een tussendoortje wil.

Wil je zelf ook de Clean 9 kopen? Klik hier! . Voor 11:00 besteld is de volgende dag in huis (leveringen van di t/m za)

C9 bestellen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten