Verveelt je peuter zich? Deze huis tuin en keuken spullen bieden vermaak! - My Name Is Mama

Verveelt je peuter zich? Deze huis tuin en keuken spullen bieden vermaak! Petra Blogt

Iedereen kent het wel. Er is nood aan de man en je hebt snel iemand nodig die even op jouw kleintje wil letten. Die betrouwbare moeder van je vriendin, helpt je uit de brand. Maar daar aangekomen blijkt ze nauwelijks geschikt speelgoed in huis te hebben. Behalve de 3 autootjes die je nog in je luiertas hebt zitten, heb je helaas ook niets bij je. Geen nood. Dankzij de levendige fantasie van jouw peuter en wat huis-tuin-en-keukenspulletjes heb je in een mum van tijd heel arsenaal aan spelletjes. Wedden dat je peuter de hele middag zoet is?

Een lege pet fles.
Mijn zoontje kan uuuuuuuren spelen met een pet fles. ‘Booing!’ op zijn hoofd. ‘Booing!’ op het mijne. Toen hij nog kleiner was vond hij niets leukers dan ze wegduwen, er achteraan kruipen en weer wegduwen. Of lekker samen naar elkaar overrollen. Je peuter bedenkt vast nog heel wat andere leuke spelletjes.

Een leeg keukenrolletje.
Van verrekijker tot telefoon, toeter of hoormachine. Je kleintje vindt het vast gewéldig om met een keukenrol aan de slag te gaan. Wacht maar tot hij een stemmetje heel zachtjes in zijn oor hoort fluisteren. Of hij zelf heel schel “HALLOOOOOOOOO!” roept.

Lees ook:  Waarom je niet meer afspreekt met de vriendinnen uit je pre-baby tijdperk.

Koken en eten.
Zogenaamd kokkerellen, maar geen mini-servies bij de hand? Met enkele koffielepeltjes en tupperware potjes tover je zo een heel mini serviesje op tafel. Een simpele omgedraaide kartonnen doos met enkele cirkels erop getekend doet dienst als fornuisje. Wedden dat je kleine kok zich helemaal uitleeft en de lekkerste maaltijden op tafel tovert?

2 houten lepels.
Herinner je je STOMP nog? Die mannen die muziek maakten met enkele emmers en stokken. Het kan jouw peuter zijn als je hem twee houten lepels in zijn handjes duwt. Leg wel een paar regels op (bijvoorbeeld enkel aan tafel) dat voorkomt dat hij ineens als een volleerd ninja een kristallen vaas door tweeën slaat.

Een grote kartonnen doos.
De doos doet dienst als fort  of als parkeer garage. Maar niets is leuker dan de peuter in de doos, en deze dan door de kamer slepen. Een dooddoener voor je rug helaas want daarna willen ze niets anders meer.

Lees ook: Top 12 meest irritante speelgoed.

De voorraadkast.
Niets is leuker dan een kast om dingen uit te ruimen, alles naar je toe te brengen en vervolgens weer netjes (euh..) in te ruimen. Zelfs al heb je het liever niet, je peuter is je altijd voor en dan sta je daar, met al je conserven netjes op een toren op de keukenvloer. Dan kun je er net zo goed een spelletje van maken, toch?

Muziek.
Géén K3, Samson of Bob De Bouwer voor mijn zoon. Zijn absolute favoriet: Queen. Hij kan er uuuuren op dansen en wordt helemaal wild als de muziek weer af gaat. Zet je een nieuw liedje op? Dan luistert hij de eerste 10 seconden heel aandachtig en kritisch. Vindt hij het niks, dan zegt hij heel luidt “NEE!” en moet het meteen weer af. Vindt hij het wel iets, dan gaan die handjes in de lucht en dansen maar. Als je eenmaal door hebt welke muziek zijn favoriet is ben je al weer een hele tijd verder 😉

Heb jij ook leuke huis tuin en keuken tips om je kind mee te vermaken? Deel het met ons op Facebook!

Lees ook: Voedingsbh’s sexloos? Niet met deze merken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *