Bekentenissen van moeders."Had ik nog maar 5 jaar gewacht met kinderen". - My Name Is Mama

Bekentenissen van moeders.”Had ik nog maar 5 jaar gewacht met kinderen”. Baby & Kind

Voor de buitenwereld doen we natuurlijk alsof alles koek en ei is en houden we graag vol dat we maanden, zo niet jaren lang, op een roze wolk leven. Deze moeders durven te bekennen dat ze soms toch stikjaloers zijn op hun kinderloze vriendinnen, expres langer van huis blijven of een wel erg gemakzuchtige manier van huishouden hanteren. “Ik gooi een volle stofzuigerzak gewoon weg, inclusief het ‘per ongeluk’ opgezogen speelgoed“.

Silvia (38): “Nadat ik mijn drie kinderen naar school heb gebracht en ik zelf niet hoef te werken, kruip ik geregeld nog even terug in bed, terwijl ik eigenlijk de boodschappen en het huishouden had moeten doen”.

Sharon (27): “Ik heb me zo enorm verkeken op die hele babyperiode. Ik had verwacht dat mijn dochtertje de hele dag zou slapen en ik tijd zat had om leuke dingen te doen en naar buiten te gaan. In plaats daarvan ben ik continue aan het verschonen en aan het voeden en als ze dan wel slaapt sta ik de vuile was te doen”.

Lees ook: 8x wat ik echt ga missen als ze ouder zijn.

Nathalia (31): “Als mijn man en ik samen thuis zijn, stel ik het doen van de boodschappen altijd uit tot het moment ik vermoed dat de kinderen bijna weer wakker worden van hun middagdutje, mijn man blijft dan thuis. Op die manier geniet ik maximaal van wat uren zonder de kids”.

Daphne (29): “Tijdens het stofzuigen zuig ik wel eens per ongeluk wat speelgoed op, vervolgens neem ik niet de moeite om dit uit de stofzuigerzak te halen. Ik gooi een volle zak gewoon weg inclusief het opgezogen speelgoed”.

Wanneer ik op Facebook zie dat ze weer op het terras zitten, ben ik zwaar beledigd dat ze mij niet hebben meegevraagd

Amber (46): “Soms zeg ik dat ik na werktijd nog een vergadering heb, maar in werkelijkheid ga ik dan lekker ergens een kop thee drinken, als ik dan tegen etenstijd thuis kom heeft de oudste vaak de aardappels al geschild en opgezet”.

Marlous (30): “Als mijn vriendinnen weer eens tientallen foto’s hebben geupload van een vakantie op de Bahama’s of een drie weekse rondreis langs de Westkust van Amerika, dan denk ik: ‘had ik maar 5 jaar gewacht met kinderen krijgen’. Ik had zelf toch ook nog wel wat mooie reizen willen maken”.

Jessica (27): “Binnen mijn vriendinnen groep ben ik de eerste die moeder is geworden, na de kraamvisites is er een aantal nog 1 of 2 keer langs geweest, maar de meeste heb ik sindsdien niet meer gezien. Wanneer ik op Facebook zie dat ze weer zijn wezen stappen of ergens op het terras zitten, ben ik zwaar beledigd dat ze mij niet eens hebben meegevraagd”.

Als mijn zwangerschap een bewuste keuze was geweest, had ik het nooit gedaan!

Leila (29): ” De zorg voor mijn tweeling (18 maanden) valt me enorm tegen, ik ben onlangs van 2 dagen werken naar 3 dagen gegaan. Ik zit er sterk aan te denken om toch maar 4 dagen te gaan werken. Die hele dag met de kinderen ervaar ik als een stuk intensiever dan een hele dag op mijn werk”.

Sandra (24): “Ik ben bevallen tijdens het tweede jaar van mijn studie. Ik had verwacht dat ik het wel kon combineren, een baby en mijn studie, maar ik loop op mijn tandvlees. Ik ben continue moe en ben teleurgesteld in de resultaten die ik voor mijn studie behaal, als mijn zwangerschap een bewuste keuze was geweest had ik het nooit gedaan!”

Lees ook: 8 opvoed voornemens die ik had voor ik kinderen kreeg.

Tamara (32): “Wekelijks zit ik een potje te huilen omdat ik de zorg voor mijn kinderen (1 en 3) zo zwaar vind. Ik werk 2 dagen per week en die 2 dagen voelen voor mij zoals vroeger weekend voelde. Even tijd om op te laden”.

Laura (34): “Als mijn kinderen weer eens ruzie hebben, zou ik het liefst in de auto stappen en pas uren later weer terug komen. Laat ze het maar lekker een keer zelf uitzoeken in plaats van altijd mij als bemiddelaar in te schakelen”.

Mouna (31): “Ik zet mijn peuter regelmatig een hele ochtend voor de tv neer, kan ik tenminste ook even een keer rustig ontbijten en douchen”.

Daphne (29): “Sinds mijn oudste zoon enkele weken geleden het fenomeen paaseieren en suprise ei heeft ontdekt, zeurt hij al om een paasei zodra de eerste vogeltjes beginnen te fluiten. Vaak heb ik ’s ochtends he-le-maal geen zin in die discussie over de paaseieren en geef ik hem een paaseitje al voordat hij überhaupt maar een boterham heeft gegeten”.

Kim (27): “Na een drukke dag heb ik wel eens geen zin om nog te koken. Dan krijgt mijn dochter gewoon een boterham en een extra fles met warme melk voordat ze naar bed gaat, in plaats van een warme maaltijd”.

Ramona (36): “Ik neem weleens een snipperdag op, puur om een dagje voor mezelf te hebben. Dan ga ik lekker winkelen en uitgebreid lunchen. De kinderen haal ik pas na het eten weer op bij de gastouder”.

Heb jij ook een bekentenis? Laat hem gerust achter in een reactie hieronder 😉

Lees ook: Moeder? Voeg gerust deze 9 beroepen te aan je CV.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten