bijzondere regels "Mijn kinderen mogen niet spelen in de woonkamer". - My Name Is Mama

bijzondere regels “Mijn kinderen mogen niet spelen in de woonkamer”. Gezin & Relatie

Een paar maanden geleden is Daphne met haar gezin verhuisd, naar een grotere woning. En in dit nieuwe huis gelden nieuwe regels.

Het is waar, in onze woonkamer is het verboden te spelen. Althans met speelgoed. Ik wil absoluut geen speelgoed in mijn huiskamer. Waarom niet? Omdat ik het onnodig vind dat mijn kinderen mijn hele huis overnemen en ik continue in hun troep leef. Klinkt heftig toch…?

Speelgoedvrije zone.

Mijn vriend en zijn broertje en zus mochten vroeger niet in de woonkamer en keuken komen, alleen als ze gingen eten. Dat vind ik best heel ver gaan. Maar bij ons valt allemaal wel mee, denk ik. We wonen in een redelijk groot huis. Beide kinderen hebben een eigen ruime slaapkamer en we hebben een grote zolder. Daar mogen de kinderen spelen. Treinbanen en complete Lego steden mogen daar blijven staan, als de kinderen er de volgende dag weer mee willen verder spelen. Ik stoor me er niet aan. Maar de begane grond is als het ware een speelgoedvrije zone. Ik vind het niet nodig dat ik me daar continue loop te ergeren aan te grote hoeveelheid speelgoed. Ik ben zuinig op mijn meubels en baal er van als ze met auto’s over mijn spullen rijden. Daarnaast hebben we een hond die alles wat los ligt kapot kauwt, en ik vind het sneu om de hond continue te moeten waarschuwen en corrigeren.

Ik hecht waarde aan een opgeruimde woonkamer.

Totaal geen eigen ruimte meer.

In onze vorige woning mocht het overigens wel. De kindjes waren nog te klein om uit mijn zicht te spelen, ze deelden een kamer, de jongste sliep nog overdag en we hadden geen hond. Daarnaast was het huis een stuk minder ruim, dus ze hadden gewoon niet zo veel plek. Maar ik baalde van continue die berg Duplo in de huiskamer, vond het gênant dat het altijd een zooi was als er onverwachts visite kwam en ik had het gevoel dat ik totaal geen eigen ruimte meer had.

De kinderen zijn het gewend. Er zijn ook zelden discussies over. Ze mogen beneden spelen, zo kleuren of knutselen ze geregeld aan de keukentafel, maar dan zit ik er bij en op die manier wordt het geen kliederbende. Ook mogen ze lekker een filmpje of tv. kijken of liggen ze met de Ipad lekker op de bank. Het is absoluut niet zo dat de kinderen niet in de woonkamer mogen zijn.  Ze zijn nu 5 en 3 jaar oud en begrijpen ook waarom ik geen speelgoed beneden wil, daarbij zijn ze erg tevreden met de ruimtes boven waar ze wel naar hartenlust mogen bouwen en spelen.

Op hun slaapkamers en op zolder mogen de kinderen uitgebreid spelen en bouwen

Rustgevend.

Ik vind het persoonlijk echt zo rustgevend om thuis te komen in een schoon en opgeruimd huis, of om niet eerst een hele lading speelgoed aan de kant te schuiven als er ineens visite komt. Het geeft me rust in mijn hoofd om gewoon lekker een tijdschriftje te lezen of een kop koffie te drinken in een opgeruimde ruimte. Daarbij is het ook veel gemakkelijker om schoon te maken. Ik stofzuig namelijk minstens 3 keer per dag het huis (na iedere keer dat er gegeten is en vanwege de hond) en ik hoef nooit van te voren op te ruimen.

Heb jij ook regels in huis die opmerkelijk zijn, of mogen jouw kinderen ook niet in de woonkamer met speelgoed? Deel je verhaal of je mening over deze regel op onze Facebookpagina.

 

LEES OOK: “Ik was maar heel even afgeleid” Het gevaar van wasmiddel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten