Liever een boekje van karton dan €100? - My Name Is Mama

Liever een boekje van karton dan €100? Baby & Kind / Must haves & Gadgets

Jacob krijgt ieder jaar €100 van zijn oom en tante voor zijn verjaardag. Maar dit jaar besloten zij hem daarnaast ook een echtcadeautje te geven. Zijn tante vond iets heel unieks op het internet. Een boekje van karton in een handomdraai gemaakt maar daarom niet minder persoonlijk. Zijn oom kwam daardoor op een leuke vergelijking.

 

Al sinds de geboorte van ons neefje Jacob maken, we jaarlijks honderd euro naar hem over voor zijn verjaardag. Als hij achttien jaar wordt mag hij de juniorspaarrekening die we voor hem openden pas plunderen. Het is een ‘appeltje voor de dorst’ voor als hij gaat studeren, of een tijdje naar het buitenland wil na zijn middelbare school. Maar rijlessen zijn natuurlijk ook een optie. Maar wil hij het verbrassen tegen die tijd, dan is dat wat ons betreft ook prima. Hij mag het helemaal zelf weten.

Bankafschrift

Wij denken dat Jacob heel blij is met zo’n groeirekening waarop jaarlijks een bedrag gestort wordt. Want wie krijgt er als peuter of kleuter nou een kado van honderd euro van zijn oom en tante?! En dat elk jaar. Zelfs als volwassene overkomt je dat niet gauw. Het grote voordeel, vinden wij, is dat je niet elke keer weer moet nadenken over een origineel kadootje en nooit bang hoeft te zijn dat je met hetzelfde presentje aankomt.

Enig nadeel is dat je nooit met een vrolijk pakje op het feestje komt, maar met een bankafschrift waarop het bedrag staat bijgeschreven.
“Laten we Jacob dit jaar een boekje geven naast die honderd euro” zei mijn vrouw. Jacob leert dit jaar namelijk zijn eerste woordjes lezen. Op internet kwam mijn vrouw iets tegen over een kartonboekje en ze was er meteen enthousiast over. “De inhoud moeten we nog wel zelf bedenken” zo zei ze. “Waarom niet gewoon een boekje kopen” probeerde ik nog, maar zo doortastend als mijn vrouw is was ze al foto’s van de kleine Jacob aan het verzamelen.

Zelf frietjes maken

Ik begrijp niet goed waarom je een kartonboekje zelf maakt, als je voor een paar centen een kant-en-klaar boekje kunt kopen? Met prachtige illustraties en een goed verhaal. Ik vergelijk het met zelf frietjes maken thuis, een bewerkelijk proces terwijl je die veel makkelijker en sneller in de frietzaak om de hoek kunt kopen. Maar nee, volgens mijn vrouw was dit boekje uniek in zijn soort.

Enfin, mijn vrouw online aan de slag met het kartonboekje en tot mijn verbazing niet meer weg te slaan achter haar computer. Met pijn en moeite krijg ik haar aan tafel voor het avondeten. “Ik moet weer snel door jongens” roept ze daarna. Weer aan de slag met, je raad het al, het kartonboekje. Was ik eerst nog wat sceptisch, nu moet ik toegeven dat het een fraai boekje is geworden. Thema is het dagje Burgers Zoo dat Jacob met ons en onze kinderen had. Jacob bij de pinguïns, Jacob bij de olifanten, Jacob in de Desert en Jacob van onder tot boven volgesmeerd met ijs. Mijn vrouw maakte er een prachtige compilatie van, versiert met digitale stickers en commentaar.

Liever kartonboekje dan 100 euro?

Op de verjaardag zelf blijkt het kartonboekje een ongekend succes. Jacob krijgt er geen genoeg van en al gauw gaat het kartonboekje bij de rest van de familie van hand tot hand.

Jacob kan die honderd euro wel gestolen worden hebben we het idee. We hoorden later van zijn moeder dat hij blij verast was dit jaar ook iets van ons te krijgen voor zijn verjaardag. “Maar je krijgt elk jaar honderd euro van je oom en tante! “ zei mijn schoonzusje. “Oh, echt waar?” zei Jacob. Hij kon het zich niet herinneren….
Oh ja, nog even over die zelfgemaakte frietjes. Bewerkelijk, maar o zo verrukkelijk.

 

Ook een kartonnen boekje cadeau doen of ontwerpen voor je eigen kind? Klik dan hier.

boekje van karton, cadeau, kado, kraamcadeau, boekje, geboorte


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *