Opvang laat kinderen buiten slapen in 'konijnenhokken'. - My Name Is Mama

Opvang laat kinderen buiten slapen in ‘konijnenhokken’. Baby & Kind

In Scandinavische landen is het gebruikelijk, maar ook in Nederland slapen steeds meer kinderen bij de kinderopvang buiten.

Dat frisse lucht goed is voor je is algemeen bekend, maar gaat het buiten laten slapen van baby’s en jonge kinderen niet wat ver?

Bij -5 in het konijnenhok slapen.

Bij kinderopvang het Merelhuis in Middelstum zijn ze (zoals bij veel opvanglocaties het geval is) het liefst zo veel mogelijk buiten met de kinderen. Wie veel buiten is heeft namelijk een betere weerstand tegen griep bijvoorbeeld, dus waarom niet ook lekker buiten slapen. De kindjes slapen er tot een temperatuur van -5(!) buiten. Dat doen ze in speciale huisjes, die op grote konijnenhokken lijken. De steeds populairder wordende slaaphuisjes zijn van Lutje Potje.

Skipak, dekbed, schapenvacht en kruik.

Het Merelhuis laat de kinderen dan ook gewoon het hele jaar buiten slapen. Wanneer de buitentemperatuur laag is slapen de kinderen met een skipakje aan. Ze hebben het lekker warm op een schapenvachtje, onder een dekbed en met een kruikje. Alleen bij onweer en storm slapen de kinderen binnen. De hokjes zijn geschikt om te gebruiken wanneer het regent, daar laten ze zich dus niet door tegenhouden.

Minder kans op een infectie.

Scholen en kinderopvangcentra’s staan bij veel ouders bekend als een broeinest voor allerlei infectie ziekten. Ook om die reden is het veel beter om lekker veel buiten te zijn. Binnen is de kans dat kinderen elkaar aansteken veel groter. Kou en tocht zijn geen ziekmakers, zolang het kindje maar warm genoeg blijft. Het blijkt overigens ook dat de kinderen buiten langer doorslapen dan binnen.

Zou jij toestemming geven om je kindje buiten te laten slapen? Of laat je misschien zelf je kindje(s) buiten slapen? Laat het ons weten via een reactie op deze post op onze Facebook pagina.

 

 

Fotocredits: Lutje Potje
Bron: Editie NL


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *