Review: De Clean 9 mijn ervaring - My Name Is Mama

Review: De Clean 9 mijn ervaring (not so) Fit Mom

Na maanden van aanmodderen en weinig resultaat wilde Daphne een kickstart naar een gezondere lifestyle. Ze deed de C9 kuur en hield een dagboek bij.

Fitter worden, strakker en beter in m’n vel zitten, meer energie. Ik was al maanden aan het aanklooien in de sportschool, probeerde mijn voeding aan te passen, maar ik wist gewoon eigenlijk niet zo goed waar ik mee bezig was en of ik het juist deed. En toen ging ik aan de slag met de Forever Living C9 kuur. In deze blog lees je over mijn ervaringen met de C9 detox. 

Clean 9 bestellen? Klik hier!

Een oud collega van mij deed de C9 kuur en deelde haar resultaten en ervaring op Facebook. Dat triggerde mij. Ik werd toegevoegd aan een Facebook groep waar je allemaal reviews kon lezen en waar andere mensen hun ervaringen met de Clean 9 deelden. Ik was echt onder de indruk van de resultaten die werden gedeeld en besloot dan ook al snel om ook een Clean 9 kuur te bestellen.

unnamed1

Op de foto zie je het verschil. Mijn oud collega Cherish heeft de cleansing kuur gedaan en is daarna bewuster gaan eten. Haar lichaam had de smaak te pakken en na de kuur vlogen de centimeters en de kilo’s er vanaf. Begin april deed zij de C9 kuur, en zie haar figuur nu op 21 mei!!!

Wat is de C9?

Voor de duidelijkheid: dit is GEEN crashdieet. Hoewel je er wel mee afvalt, is deze kuur bedoelt om te ‘ontgiften’, alle afvalstoffen die je vasthoudt in je lichaam af te voeren. Op die manier kan je lichaam daarna veel beter voedingsstoffen opnemen en doordat alle ‘troep’ uit je lijf is krijg je veel meer energie. Je kunt het dus zien als een grote schoonmaak van je lichaam. Dit is dus ideaal om te gebruiken voorafgaand aan een dieet of wanneer je het sporten wil gaan oppakken.

Meer informatie over de C9 kuur lees je hier.

Mijn C9 ervaringen

Ik kon niet wachten tot de kuur zijn werk ging doen. Want meer energie kon ik als mama van een baby die nog steeds nachtvoeding krijgt echt wel gebruiken en ik baalde ook onwijs van mijn lichaam die er alles behalve sportief uitzag, laat staan zo voelde. Ik wil dan ook zo snel mogelijk beginnen met de kuur. Hier lees je mijn ervaringen van dag tot dag.

Dag 1 en 2.

De eerste twee dagen mag je (afgezien van wat groente en/of fruit) niets eten. Dat klinkt veel heftiger dan het is. Ik begon de dag met 2 gel ampullen, een shot aloë vera gel en een voedingssupplement (in tablet vorm). Halverwege de ochtend nam ik de zogenaamde Fiber Stick, een poeder sachet die je oplost in water of melk. Ik drink zelf geen koemelk dus ik deed het in ongezoete soya- of amandelmelk, wat ook is toegestaan binnen deze kuur.

Als lunch nam ik weer alles in zoals bij het ontbijt, maar hiernaast mag je ook een eiwit shake drinken (ik heb de smaak vanille), en bij shake dacht ik dus gelijk aan iets smerigs. Nou valt dat dus 100% mee wat die shake is echt enorm lekker. Je krijgt ook een aantal recepten waarmee je je shake lekker kan pimpen, zo maak je heel eenvoudig een frozen bosbessen smoothie, of een appel en kaneel shake. Ik heb nu dus een vriezer vol fruit liggen om mezelf lekker te trakteren.

’s Avonds nam ik weer twee gel ampullen en een shot aloë vera gel, en nogmaals een shot aloë vera gel net voor het slapen gaan.

Ondanks dat ik dus niet mocht eten, heb ik geen moment honger gehad. Sterker nog ik moest echt de tijd in de gaten houden dat ik wel op tijd mijn volgende shake en ampullen nam omdat ik me verzadigd voelde.

Dag 3.

De dag dat ik weer een maaltijd mag. Oh, wat keek ik hier de hele dag naar uit. Niet omdat ik zo’n honger had, maar omdat de recepten van deze kuur zo lekker zijn dat het water me al in de mond liep tijdens het lezen ervan. De ochtend begon net als de eerste 2 dagen, maar nu mocht ik ’s ochtends al een shake. Als tussendoortje weer de fiber stick. Bij de lunch weer twee gel ampullen, een voedingssupplement tablet en weer een shake! Nou dan zit je echt rammetje vol hoor tot het avond eten. Bij het avond eten weer twee gel ampullen en dus een maaltijd.

Ik mag dus nu een maaltijd van ongeveer 500 tot 600 calorieën. In het begeleidende boekje staan 6 recepten voor het avondeten die daar aan voldoen. Ik koos vanavond voor de Mexicaanse kip. Een tarwe tortilla, gevuld met 100 gr. stukjes kipfilet, 75 gr. paprika, 75 gr. ui, 75 gr. tomaat 75 gr. sla en als dressing een eetlepel zure room. Super lekker en ondanks dat dit wellicht een kleine portie is zit ik helemaal vol.

IMG_6998

Resultaat tot nu toe.

Ik merk dat mijn buik minder opgeblazen is. Ik moet ook veel plassen, want ik drink veel meer water dan normaal (zo’n 8 grote glazen per dag). Mijn spijkerbroek zit zelfs al lekkerder dan 2 dagen geleden dus dit zou er op kunnen wijzen dat ik al centimeters verlies! Een bijwerking van de cleansing is dat je hoofdpijn kan krijgen, daar heb ik gelukkig geen last van. Om dit te voorkomen zorg ik ook dat ik echt goed veel water blijf drinken.

 

IMG_7001

Dag 4 t/m 6.

Ik voel me nog steeds enorm goed! Ik ben zelfs weer gaan sporten (de eerste twee dagen mag je enkel lichte inspanning doen in verband met een lage hoeveelheid koolhydraten die je lichaam krijgt). Ik heb ruim een uur krachttraining gedaan en dat ging echt heel lekker! Ik ben zelfs al even stiekem op de weegschaal gaan staan…

De afgelopen dagen mocht ik weer eten en ik dacht echt nou dat zal wel konijnenvoer zijn dan, maar dat was het dus gelukkig totaal niet! Wat dacht je van biefstuk met champignons in zure room en zoete aardappel en roergebakken garnalen met spinazie en zilvervliesrijst. Gezond eten is nog lekker ook!

Bij de kuur zit een boekje waarin je niet alleen alle informatie vindt, maar ook voorbeelden van heerlijke maaltijden, smoothies, shakes en verantwoorde tussendoortjes. Met deze kuur hoef je dus echt geen honger te lijden, sterker nog ik eet nu pas na 20:00, omdat ik iedere keer zo vol zit dat ik nog totaal geen trek heb rond 18:00.

Water drinken tijdens de C9

Waar ik wel op moet letten is dat ik voldoende water blijf drinken, 2 liter op z’n minst. Gister had ik een drukke dag en vergat ik een paar keer mijn glas water te vullen, met als resultaat dat ik eind van de middag hoofdpijn kreeg. Hier heb ik de andere dagen echt geen last van gehad, maar toen dronk ik ook zeker 8 grote glazen water op een dag.

Resultaten tot nu toe (dag 6).

Als ik naar mijn figuur kijk ben ik echt mega tevreden! Ik merk dat mijn kleding lekkerder zit en ik toch zeker wel een vetrolletje ben verloren! Ook aan mijn bovenbenen is het goed te zien, er ontstaat zelfs al een kleine gap (minuscuul, maar toch!), morgen avond en vrijdag ochtend wil ik nog een keer gaan trainen om de vetverbranding lekker op peil te houden. Het feit dat ik mijn lichaam zie en voel veranderen in positieve zin, motiveert mij enorm.

Lees ook: Vroeger had ik een strakke buik! 9x wat er veranderd is na een zwangerschap.

Dag 7 t/m 9.

De laatste 3 dagen van de Clean 9 vallen precies in een weekendje weg met manlief. Ik zie het feit dat ik dan nog met mijn kuur bezig ben echt niet als een probleem. Ik weet wat ik mag eten en hoeveel, dus ik pak gewoon de benodigde spullen mee en het boekje stop ik in mijn tas zodat ik die als richtlijn kan gebruiken. Je mag namelijk echt heel veel dingen gewoon eten, dus bij mijn favoriete restaurant bestel ik gewoon een grote maaltijdsalade en laat ik vette dressing achterwege. Je kunt ook gewoon kip, vis en vlees eten zolang je de frietjes maar laat staan en natuurlijk geen mayonaise eet.

Oh ja, en ik was dus vanochtend op de weegschaal gaan staan en ik was al 1,7 kilo lichter! Dus ik ben nu enorm benieuwd naar mijn eindresultaat. En mijn enthousiasme en resultaten werken aanstekelijk, want ook mijn wederhelft gaat binnenkort beginnen met de Clean 9 kuur. Hij heeft regelmatig last van zijn maag en darmen dus ik ben heel benieuwd of dit na de kuur ook verminderd is of wellicht zelfs is verholpen!

Lees ook: Fitmom Mandy leidt een fit lifestyle! Ze vertelt hoe ze dat volhoudt!

Mijn resultaat:

De vraag is natuurlijk, wat is mijn eind resultaat!

  • Ik ben 2,7 kg kwijtgeraakt
  • Er is 6 cm van mijn buik af
  • Er is 2 cm van mijn bovenbenen af
  • Er is 1 cm van mijn bovenarmen af
  • Ik heb meer energie en kan makkelijker uit bed komen
  • Ik voel me zelfverzekerder

Ik ben enorm tevreden over dit resultaat en het maakt me enthousiast en gemotiveerd om gezonder te leven. De kuur is als een kickstart voor een gezonde levensstijl. Ik eet nu gezonder en sport meer.

Meer weten over de Clean 9 kuur? Klik hier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten