Een camera als babysitter? Wel zo prettig als je de warme zomeravonden achter in de tuin zit. - My Name Is Mama

Een camera als babysitter? Wel zo prettig als je de warme zomeravonden achter in de tuin zit. Must haves & Gadgets

Onlangs schreef Daphne een artikel met hierin de vraag of je je kindje een paar minuten alleen thuis kon laten als hij slaapt. Bijvoorbeeld voor een korte boodschap bij de buurtsuper op de hoek, of wanneer je een hond moet uitlaten. Op Facebook  stroomden de reacties binnen. Veel moeders herkende haar situatie en gingen zelf ook wel een even snel een paar minuutjes van huis. Anderen waren resoluut tegen, “Voor het zelfde geld wordt hij wakker en roept hij minuten lang om zijn moeder of erger nog, stel dat er brand uit breekt?”

Zelf reed ik even snel heen en weer naar de supermarkt voor een pakje kip, terwijl mijn peuter thuis lag te slapen. Ondanks dat ik snel terug was vond ik het zeer onprettig om mijn kind zo achter te laten. Zou het weer voorkomen zou ik het niet nogmaals doen, puur omdat ik me er enorm schuldig over voelde. Maar het zette mij wel aan het denken. Mijn ouders bijvoorbeeld hebben een groot huis met een enorme tuin. Als ik bij hen logeer hoor ik het nauwelijks wanneer een van mijn kinderen boven in een slaapkamer huilt en ik beneden in de keuken of woonkamer zit. Ook als ik bij hen in de tuin zit is het onmogelijk mijn kinderen te horen als ze huilen.

Als oplossing zou ik natuurlijk een baby phone kunnen neerzetten, maar vaak hoor ik dan een vreemd geluid en ga ik kijken. Regelmatig loop ik voor Jan Doedel en liggen ze gewoon lekker te slapen en vangt de baby phone bijgeluiden op. In het meest ongunstige geval worden ze zelfs wakker doordat ik hun kamertje opkom.

Zou het weer voorkomen zou ik het niet nogmaals doen, puur omdat ik me er enorm schuldig over voelde

My Name Is Mama lezeres Suzanne stuurde mij vorige week een berichtje naar aanleiding van het artikel en gaf mij de tip om een Baby Camera te nemen. Niet omdat je dan lekker kan gaan winkelen terwijl je kind slaapt, maar meer om exact te kunnen zien wat zich in de babykamer afspeelt, en je dus veel beter een situatie kan inschatten op het feit of je wel of niet naar de kindje toe moet.

D-Link Baby Camera

Binnen een paar minuten is hij klaar voor gebruik, en hij staat ook nog eens leuk op de babykamer!

Ik was razend enthousiast en de volgende dag besloot ik dan ook om zo’n camera in huis te halen. De EyeOn Baby Camera moest het worden! Een vriendelijk ogende camera die je koppelt aan je tablet of smartphone en waarmee je continue beeld en geluid hebt van de babykamer en daarnaast incidenteel kan inloggen wanneer jij dat wenst! Ideaal voor mij, een moeder met verlatingsangst. Want als ik uit eten ben en een babysitter thuis heb zitten kan ik dus gewoon af en toe met eigen ogen zien of mijn kindje lekker ligt te slapen. Een andere moeder, die als stewardess werkt, vertelde mij deze week dat zij aan de andere kant van de wereld wel eens inlogt om gewoon even lekker naar haar kindje te kunnen kijken. Ver weg, maar toch een beetje dichtbij. En voor mij persoonlijk ook echt ideaal, want als ik s’avonds even een deurtje verderop koffie drink met de buurvrouw kan ik ook een oogje in het zeil houden!

Als ik uit eten ben en een babysitter thuis heb zitten kan ik gewoon met eigen ogen zien of mijn kindje lekker ligt te slapen

Inmiddels heb ik de EyeOn Baby Camera geïnstalleerd. Binnen een paar minuten was hij klaar voor gebruik. Je download de speciale app, koppelt door middel van de app de camera aan je telefoon, daarna verbinden met de wifi en je hebt direct beeld en geluid. De camera heeft dag en nacht zicht dus ook wanneer het donker is kan je tot 5 meter in detail zien wat er zich afspeelt in en rondom het bedje. Overigens is de verbinding van je camera naar je telefoon beveilig met een gebruikers naam en een wachtwoord die je zelf instelt. Wel zo’n prettig idee toch?

foto 1foto 5

 

 

 

 

Links het beeld van de camera met (dag) licht, rechts wanneer het donker is.

dashboardDe app is makkelijk en duidelijk te navigeren.

Wat ook prettig is, is dat je kan zien wat de temperatuur is in de kinderkamer, je kan terug praten, liedjes afspelen, foto’s en filmpjes maken (als je kindje weer eens een zeer acrobatische slaaphouding aanneemt), je kan inzoomen, hij is met een externe USB batterij ook draagbaar te gebruiken (dus los van netstroom), dit is vooral handig voor bijvoorbeeld op de camping, en je kan zelfs door gebruik van een MicroSD kaart filmpjes laten opnemen wanneer er bewegingen en/of geluid wordt gedetecteerd. Nu denk je misschien, wat heb je nou aan zo’n optie? Je kan de camera op die manier continue laten draaien ook als jij gewoon thuis bent, wanneer er zich iets voordoet in de kamer kun je gemakkelijk achter halen wat er is gebeurd. Dit is voor mij een super handige optie aangezien ik twee kinderen op 1 kamer heb liggen en ik dus altijd kan achterhalen wie wat uitvreet op het moment dat er wat is boven. Zo vloog er van de week namelijk een speelgoed auto van formaat herenschoen door de kamer zo het wiegje in van onze jongste, vergelijkbare mysteries worden in het vervolg dus vastgelegd. Je hoeft de app trouwens niet continue geopend te houden, je krijgt namelijk automatisch een berichtje wanneer de camera beweging of opvallend geluid detecteert.

rsz_dcs-825l_a1_в_новость

De EyeOn Baby Camera wordt geleverd met verwisselbare gekleurde accent ringen, in blauw en roze.

Ik kan altijd kan achterhalen wie wat uitvreet op het moment dat er wat is boven

D-Link Eye On Baby CameraPersoonlijk ben ik enorm blij met deze camera. Hij doet echt wat ik er van verwacht had, en meer. Het beeld is mooi scherp (HD 720p) het geluid helder en de app is erg gebruiksvriendelijk. De EyeOn Baby Camera (van D-Link) koop je bij Bol.com voor €134,99.

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten