Een nachtje weg zonder de kids. Citytrip Den Bosch! Kei gezellig! - My Name Is Mama

Een nachtje weg zonder de kids. Citytrip Den Bosch! Kei gezellig! Lifestyle

Daphne en haar partner bezochten samen de hoofdstad van Noord-Brabant, Den Bosch. Een stad met bizar veel winkels, van luxe merken, maar natuurlijk ook alle bekende ketens. Maar wat Den Bosch echt bijzonder maakt, zijn de mooie historische gebouwen en de typisch Noord-Brabantse bistro’s, cafe’s en terrassen!

Scroll naar beneden voor de video!

 

Een aantal maanden geleden spraken we af dat we iedere maand een keer samen op pad gaan zonder de kinderen. Gewoon even tijd voor elkaar. Zo gingen we al een keer samen naar de film en verbleven we een weekend in Apeldoorn, waar we in de buurt een sauna bezochten. Deze keer dus een citytrip Den Bosch en dat is echt het schrijven waard!

Marshmallow bedden.
In de Kerkstraat, de straat die (hoe kan het ook anders) loopt van de beroemde Sint-Janskathedraal tot aan het enorme marktplein, ligt het The Duke Boutique Hotel. De receptie ligt naast The Living Room waar je terecht kunt voor je ontbijt (de positieve invloed van foodblogger Floor van Floraa.nl is ons niet onopgemerkt gebleven), of gewoon om even lekker een kop koffie te drinken en wat te lezen.

We verbleven in een Deluxe Room, een ruime kamer met een industriële/ minimalistische doch sfeervolle uitstraling. Waar je normaal misschien een simpel waterkokertje op je kamer vindt, is deze kamer uitgerust met een luxe koffiemachine en een minibar met biologische sapjes, water en alcoholische versnaperingen. De badkamer is ensuite en heeft een grote inloop douche met stortdouche.

The Duke Hotel Den Bosch

En het bed… Het is niet zo gek dat ik ’s nachts droomde dat ik op een reusachtige marshmallow rond zweefde. De kamers hebben namelijk ruime boxsprings en die is bovendien opgemaakt met 4(!) hoofdkussen. Dat hebben ze dus wel begrepen bij dit hotel!

O ja, voor de sportieve mensen onder ons, er is een enorme gym (city gym) in hetzelfde pand waar je als loge gebruik van mag maken!

Bossche bol op het terras.
Hoewel ik momenteel erg bezig ben met mijn gewicht en dan met name dat er nog wat kilo’s af moeten, kon ik Den Bosch niet bezoeken zonder een echte Bossche Bol te eten. Voor wie totaal geen idee heeft wat het is: Een enorme slagroomsoes (formaat grapefruit) met een laag chocolade erover heen. Ja je hebt er inderdaad wat calorieën betreft een complete maaltijd aan maar het is wel erg lekker!

Den Bosch heeft onwijs veel hele gezellige terrassen en met name in de Korte Putstraat (op 50 meter afstand van het Hotel waar wij verbleven!), waar het aanbod erg groot is en je echt het idee hebt in het buitenland te zijn met al die goed gevulde terrassen in het smalle straatje. Dus mocht je tussen het shoppen door even op adem willen komen met een lekkere kop koffie of wat fris, er is genoeg keus!

City Trip Den Bosch


Black Angus en cocktails!
’s Avonds hebben we gegeten bij Tic Tac, een kleine gezellige bistro / cocktailbar, met een vriendelijke bediening en een goede keuken! Kip van het spit en de Black Angus Steak zijn de specials en ik kan het weten want wij zijn dol op steak! Ook de Peking Chicken en Dim Sum Schrimp zijn echte aanraders om de avond mee te beginnen! En als je van een lekkere cocktail houdt dan zit je hier ook goed. Ik ben zelf geen drinker dus ik vroeg om iets ‘lichts’ en dat werd speciaal voor mij gemaakt! Lekker!

Na het eten zijn we nog even terug gegaan naar de Korte Putstraat (50 meter wandelen) voor een drankje maar daarna zijn we lekker gaan slapen, want slapen doen we thuis niet zo best de afgelopen 2 jaar dus we hebben genoten van een volledige nachtrust!

Tic Tac Den Bosch

Van de Binnendieze naar Nom Nom.
De volgende ochtend werden we net iets voor 9 uur gewekt door de klokken van de Sint Janskathedraal. Nadat we lekker waren gedouched hebben we ontbeten en na het uitchecken rond 11:00 uur zijn we weer de stad in gelopen. De bagage konden we in het hotel achterlaten dus we hadden geen bagage waar we mee liepen te zeulen. We hebben ’s middags een rondvaart gedaan over de Binnendieze. Een rivier die onder de stad door loopt en welke een belangrijke rol speelde in de middeleeuwen! Ik ben een groot fan van geschiedenis en die periode in het bijzonder en ik zag dat dan ook helemaal voor me. Oh ja je moet niet claustrofobisch zijn want de rivier ligt dus onder de stad en het bootje vaart dan ook veelal door donkere tunnels. De schipper vertelt enorm veel in 50 minuten en persoonlijk vond ik het enorm boeiend. Je kunt overigens op diverse plekken in de stad opstappen. Let wel op dat wanneer je wel met kleine kinderen gaat, je een opstapplaats kiest met een trap.

Varen op de Binnendieze

Na de rondvaart zijn we lekker wezen lunchen bij Nom Nom, een klein restaurantje met een super gezellig ruim terras op een punt tussen twee straten in. Ze hebben er heerlijke sandwiches van boerenbrood, lekkere risotto en gerechten met invloeden vanuit de hele wereld.

Gelukkig zien we de kinderen zo weer!
Nadat we ons buikje hadden volgegeten op het terras van Nom Nom zijn we nog even wezen winkelen (en goed geslaagd natuurlijk) en daarna teruggegaan naar het hotel om onze spullen op te halen. Eind van de middag zaten we dan ook weer in de auto richting huis. Want hoe leuk Den Bosch ook is, en hoe heerlijk het was om even ruim 24 uur geen kinderen aan je te hebben hangen, uiteindelijk ben je ook weer kei blij om ze weer in je armen te sluiten!

Tip! Wil je meer weten over wat er allemaal te zien en te beleven is in Den Bosch! Bezoek dan DenBoschCityBlog.nl

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *