De 10 items waar mijn peuter het allermeest van houdt - My Name Is Mama

Zelfs het wachten tot er wordt opgeschept is ineens leuk! Must haves & Gadgets

We hebben het geregeld over onze eigen ‘mama must-haves’, meerdere keren schreven we over de “baby must-haves”, maar wat valt nou het meest in de smaak bij peuters?

Mijn zoon is 3, hij heeft een uitgesproken karakter en weet heel goed wat hij wel en niet wil. Gelukkig maar, want dan hoef ik niet alles keuzes voor hem te maken. Ik ging met hem een rondje door het huis en we gingen op zoek naar zijn 10 meest geliefde items.

(in willekeurige volgorde).

Duplo trein.
Gekregen voor zijn derde verjaardag en een regelrechte hit! Soms komt dat ‘getjoek’ me wel een beetje mijn oren uit, maar hij vermaakt zich er eindeloos mee.

Eigen eet setje.
Hij houdt enorm van tellen. Niet zo gek ook dat hij dol is op zijn eigen ‘servies’ van Philips Avent. Hij telt het fruit op de randjes en is op die manier geconcentreerd met zijn bord bezig, en met war daar op ligt.

Philips Avent Zelfs het wachten tot er wordt opgeschept is ineens leuk!

Modelvliegtuigen.
Als zoon van een piloot, was het onvermijdelijk. Mijn peuter heeft een enorme voorliefde voor vliegtuigen en verzamelt dan ook graag allerlei modelvliegtuigen en miniaturen. Het is hier net Schiphol in Madurodam formaat.

De Ipad.
Hoewel hij er inmiddels niet zo heel veel meer op zit (lees: mag) blijft de Ipad wel populair. Vooral als hij rondom etenstijd wat moe is, en dreigt te gaan vervelen, zet ik hem wel eens even op de bank met een filmpje of een spelletje.

Voorleesboeken.
Standaard voor het slapen gaan lees ik mijn kinderen een verhaaltje voor. Mijn peuter vindt het boek over de Rups en over de dikke krokodil erg leuk, vooral omdat er een tel element in zit.

kikker

Penguin cup.
Van al zijn favorieten is dit denk ik wel degene waar ik zelf het meest gelukkig van word. De anti-lekbeker van Philips Avent. Gooi-, val-, en rolproof. Hij is echt 100% lekvrij. En dat scheelt mij een hoop vlekken en plakkerige vloeren.

Penguin Cup anti lekbeker

Zwitsal.
Hij is een enorme fan van Zwitsal. Ben ik hem kwijt in de supermarkt, dan vind ik hem gegarandeerd terug bij het schap waar de Zwitsal producten staan. Ik vind het heerlijk ruiken, dus ik heb absoluut geen bezwaar tegen zijn voorliefde.

Boomhutbed.
Kwam hij tot voor kort nog iedere nacht meerdere maken zijn bed uit, of lag hij keihard te huilen in zijn ledikant. Sinds we het boomhutbed hebben neergezet slaapt hij de hele nacht door en wordt hij met een goed humeur wakker. Naast slapen, speelt hij er ook graag in. Naar bed brengen is overigens ook geen strijd meer.

boomhutbed

Knuffels.
Hij was nog maar een paar weken oud, hij kon net gericht grijpen en toen werd zijn konijn zijn vast slaap vriendje. Ongeveer een half jaar geleden koos hij opnieuw voor een konijn wat sindsdien niet meer mag ontbreken wanneer hij gaat slapen. Ze heten ‘Konijntje’ en ‘Floortje’. En Konijntje was oorspronkelijk ook babyblauw.

Rugtas.
We begonnen het nieuwe schooljaar met een nieuwe schooltas. En ik kon mijn zoon geen leukere rugtas geven dan eentje vol met (retro) voertuigen. Treinen, vliegtuigen, auto’s en enkele vaartuigen. Hij neemt hem mee naar de peuterspeelzaal, of als we een middagje weggaan.

IMG_1970

Heeft jouw peuter ook bepaalde items waar hij het allermeest van houdt? Deel het met ons op Facebook!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Philips Avent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten