De schoolvakantie is voorbij, heerlijk weer die routine! - My Name Is Mama

34537590 - children playing football at park. Baby & Kind

De scholen zijn weer begonnen. Het wordt weer druk met fietsende scholieren en het wordt weer rustig in huis! Laat die structuur en routines maar komen…

De laatste weken begonnen mijn kinderen zich te vervelen, maar vooral elkaar . Het weer was minder. Ze waren op de camping geweest, pretparken bezocht, dagjes weggeweest en nu konden ze niets anders meer dan elkaar in de weg zitten en irriteren. Ik hoorde mezelf soms om 8:00 s’ochtends al als een viswijf schreeuwen dat ze moesten ophouden, dat dit de laatste waarschuwing was en dreigen met allerlei flauwe sancties.

Schooluren worden aangevuld met zwemles, dansles en logopedie. Dat houdt ze (en mij) wel lekker bezig.

Dus probeerde ik ze bezig te houden met knutselen, wandelen en fietsen naar de grote bosspeeltuin, tripjes naar de Intratuin (de Intratuin bij ons in Leidsche Rijn is serieus een uitje op zich), er mochten vriendjes en vriendinnetjes komen spelen en ik nam ze een paar keer per week mee naar de kinderopvang van de sportschool. Afleiding zat zou je zeggen. Maar het zeuren bleef maar aanhouden. Zeuren om meer speelgoed, zeuren om eten, zeuren om eten en zeuren om eten. Had ik al genoemd dat ze veel zeurden om eten? Je zou haast denken dat ze niets kregen.

Het werd echt tijd dat ze weer lekker ritme krijgen. Dat ze dagelijks uitdaging wordt en lekker kunnen hollen op het schoolplein. Schooluren worden aangevuld met zwemles, dansles en logopedie. Dat houdt ze (en mij) wel lekker bezig. En ik snak ook naar dat ritme van productieve ochtenden. Wasjes draaien, huis schoon, sporten, boodschappen doen, paar uurtjes werken en mijn koffie drinken voordat het is afgekoeld tot kamertemperatuur.

Het is zo waanzinnig fijn als je ziet dat je kind zelfvertrouwen heeft gekregen en met veel plezier naar school gaat.

Daarnaast ben ik ook gewoon mega trots. Mijn oudste gaat nu naar groep 2, na anderhalf jaar groep 1. Afgelopen jaar is hij zo ontzettend vooruitgegaan. Van verlegen en wat onzeker jongetje is hij naar een jongen gegaan met een grote club vrienden. Hij heeft vrijwel dagelijks speelafspraakjes en hij zit zo lekker in zijn vel. Het is zo waanzinnig fijn als je ziet dat je kind zelfvertrouwen heeft gekregen en met veel plezier naar school gaat. Dit jaar gaat hij echt lezen en schrijven, dat vind ik zo gaaf!

Dus ik sta straks als een blij ei voor het kleuterraam te zwaaien en te duimen. Enerzijds omdat ik zo waanzinnig trots op mijn kinderen ben, maar anderzijds omdat ik weet dat ik daarna naar huis ga en er warme koffie op me wacht!

Heel fijn schooljaar toegewenst allemaal!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten