De dwangmatige dingen die ik deed vlak voordat ik ging bevallen. - My Name Is Mama

De dwangmatige dingen die ik deed vlak voordat ik ging bevallen. Baby & Kind

Haar vriend genoot met volle teugen van hun opgeruimde huis, de kleding kasten die op kleur waren ingedeeld en de steriele badkamer. Hij vroeg zich af of je zwangerschapshormonen ook in pilvorm kon krijgen, zodat Daphne ook na de bevalling haar opruim- en schoonmaakmanie zou behouden.

Als ik terug kijk naar die periode denk ik echt “WAAR haalde ik al die energie vandaan”. Ik ging als een bezetene tekeer. En niet één keer per dag, neeeeee…. ik ging gerust 3 tot 4 keer per dag gewapend met stofzuiger en poetsdoeken het hele huis door. Naast de niet te bevredigen behoefte om schoon te maken had ik in de dagen voor mijn bevalling nog wel zeker 6 andere dwangmatige bezigheden.

De vluchttas inpakken.
Je zou denk dat dat maar één keer nodig is, maar nee hoor. De ene dag bedacht ik me dat ik mijn grijze pyjama aan wilde na de bevalling de dag erna leek de witte met de sterren toch meer de voorkeur te hebben. Ook de kleding setjes voor de baby werden soms wel meerdere keren op een dag verwisseld. Ja hallo. je wil toch wel dat dat kleintje gelijk volgens de al-ler-laat-ste mode wordt aangekleed!

Mijn haar wassen en föhnen.
Stel je nou toch eens voor dat je uitgerekend op die dag dat je s’ochtends nog twijfelde tussen haar wassen of een staartje gaat bevallen? Nou daar ben je dan mooi klaar mee. Over het algemeen zijn de foto’s van direct na de geboorte al niet de meest fotogenieke, maar met een kop vet haar sta je er natuurlijk helemaal op je aller fraaist op….niet dus. Nee vanaf 37 weken waste ik om de dag mijn haar en föhnde ik het netjes in model.

Lees ook: 17 typische dingen die vrouwen doen.

Het bedje opmaken.
Ik geloof dat ik 5 maanden zwanger was en zowel het ledikant als het wiegje waren beide al volledig opgemaakt. Dat beide bedjes de 4 maanden daarna nog leeg bleven deed er niet toe. Ik vond het gewoon heel warm en welkom staan zo’n opgemaakt slaapplekje. En regelmatig voldeed het niet meer aan mijn eisen en dan ging ik het beddengoed even lekker wassen en weer opnieuw opmaken. Ja je moet je ergens mee bezig houden hè, die laatste 4 maanden.

Enveloppen adresseren.
Ik zag het totaal niet zitten om in mijn kraamtijd nog alle enveloppen voor de geboortekaartjes te moeten schrijven (en mijn vriend toch al niet) dus 3 weken voordat ik ging bevallen haalde ik alvast de enveloppen op bij onze drukker. Iedere dag adresseerde ik er een aantal, deed er alvast een geboortezegel op en op sorteerde ze alvast op postcode gebied. Op die manier hoefde de nieuwbakken papa alleen nog maar de kaarten op te halen, in te steken en de enveloppen met een leuke sluitzegel dicht te plakken. Bij de brievenbus wist hij ook exact welke links en rechts de bus in moesten. Nee ik liet NIETS aan het toeval over….

Boodschappen doen.
Mijn (koel)kasten waren gevuld met alles wat ik eventueel nodig zou kunnen hebben na de bevalling, dat scheelde weer nadenken over boodschappen lijstjes de day-after. Resultaat was dat ik bijna dagelijks naar de supermarkt ging om mijn voorraad ‘vers‘ aan te vullen.

Lees ook: 12 bevallingstips voor aanstaande vaders (TIP: print dit uit!)

Poepen.
Met het gevoel, van toen ik twee dagen na de bevalling eindelijk kon poepen (note: na een keizersnede) nog vers in het geheugen, ontwikkelde ik een fobie voor poepen. Alsof ik een baksteen met glasscherven naar buiten duwde. Bij de tweede bevalling was ik daar dus al wel wat beter op voorbereid. Tubetjes laxeermiddel waren mijn beste vrienden. Nee ik voelde er maar weinig voor om met volle darmen de bevalling te gaan, twee dagen niet naar de wc te kunnen en vervolgens een slagveld aan te richten, met aambeien ter grootte van een bloemkoolroosje tot gevolg…. In de dagen voor mijn zwangerschap hielp ik mijn stoelgang dus af en toe even mee om de snelste tijd richting de uitgang neer te zetten.

 

Like My Name Is Mama op facebook en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *