De Fitmom "hype". Sporten na de bevalling. - My Name Is Mama

Dit ben ik ook! 10 kilo lichter en blij met hoe ik er uitzie! Lifestyle

Bijna 5 maanden lang is Daphne nu aan het trainen. Haar wens was om van haar pudding figuur (haar woorden) af te komen en wat kilo’s te verliezen.
En dat is me gelukt! Niet alleen ben ik inmiddels 10 kilo lichter, ik zit veel lekkerder in mijn vel, heb meer zelfvertrouwen gekregen EN ik ben aan het werken aan een heuse sixpack!

Na de geboorte van mijn jongste zoon Logan, nu bijna 15 maanden geleden, kwam ik razendsnel aan toen ik stopte met het geven van borstvoeding. Ik verbruikte veel minder energie, maar at nog steeds hetzelfde. Binnen een paar weken was ik 5 kilo zwaarder en dat zat met name op mijn bovenbenen, mijn billen en mijn buik. Ik begon te walgen van mijn lijf. Het klopte totaal niet meer met de persoon die ik was in mijn hoofd. Tel daar boven op een postnatale depressie en het drama was compleet. Ik was continue in gevecht met mijn uiterlijk en hoe ik me voelde. Na loop van tijd deed ik mijn haar niet meer, make-up liet ik achterwege en het interesseerde me ook niet meer welke kleding ik droeg. Kort samengevat, ik verloederde enorm.

Afvallen Clean 9

Dit was ik, volle benen en een enorme blubberbuik.

In Augustus ontmoette ik iemand die mij onwijs inspireerde, het bleek een bikini atleet te zijn en zij is tegenwoordig zelfs mijn coach! 1x per week krijg ik personal training van haar, daarnaast train ik nog 4x zelf. Ik doe voornamelijk krachttraining en vul dit aan met interval cardio om zo efficiënt mogelijk vet te verbranden. En denk nou niet gelijk “Nee. krachttraining is niet voor mij ik wil niet op zo’n bodybuilder gaan lijken”. Dat is net zo kort door de bocht als de gedachte dat je als je op een paard springt je net zo’n goede amazone bent als Anky.

afvallen Clean 9

Dit ben ik ook! 10 kilo lichter en blij met hoe ik er uitzie!

Krachttraining dus, en krachtvoer met name. Ik eet tegenwoordig uit bakjes. “Eh, Daf doe normaal joh, dat hou je toch niet vol. Een mens moet ook een beetje genieten hoor”. Oh en ik geniet met volle teugen! Van maat 34, van mijn slanke benen, van mijn platte buik en vooral van het feit dat ik weer heerlijk in mijn vel zit, mentaal! Het eten is inderdaad niet heel erg spannend, je eet immers iedere dag dezelfde maaltijden, maar het is exact wat ik nodig heb. Niet te weinig, maar zeker niet te veel. En het werkt voor mij en dat ik waar IK dan weer keihard voor werk, resultaat.

afvallen Clean 9

Eten uit bakjes.

afvallen Clean 9

Het voorbereiden van mijn maaltijden.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb het puur over wat mijn idealen zijn. Als een ander happy is met maatje 40 of meer dan is het prima. Het gaat er tenslotte om dat je je goed voelt met hoe je er uitziet. Dat is in mijn geval dus mijn huidige shape. Het sporten zit inmiddels zo in mijn systeem dat het eigenlijk een verslaving is. Ik vind het heerlijk om lekker te trainen en mijn hoofd leeg te maken. Het ontstresst en gek genoeg geeft het me zo enorm veel energie, daarom train ik ook bij voorkeur in de ochtend.

afvallen Clean 9

Ik ben dus nu officieel een “Fitmom”. Ja, vast een hype. Of ik houd gewoon van fitness en heb toevallig twee kinderen. Maar mocht je mijn fitnessavonturen willen volgen, zoek me dan op via Instagram:  @fit_mom.nl.

Clean 9

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten