Perfect op die eerste foto na de bevalling? Schakel een Glam Squad in! - My Name Is Mama

Perfect op die eerste foto na de bevalling? Schakel een Glam Squad in! Fashion & Beauty

De nieuwste trend onder Amerikaanse vrouwen. Een Glam Squad. Een visagiste en hairstyliste die direct met je aan de slag gaan na je bevalling zodat je tip top op die eerste foto’s staat die je de wereld in slingert via social media en whats-app. Is dat ook wat voor de Nederlandse vrouw*?

Make-up verboden!
In de brief die ik ontving van het ziekenhuis voorafgaand aan mijn geplande keizersnede stond duidelijk dat ik geen make-up mocht dragen en geen nagellak op mijn (teen) nagels mocht hebben. Dat van die nagels dat snapte ik direct (iets met zuurstof tekort), maar van die make up baalde ik wel een beetje. Ik zag het al gebeuren, iedereen om me heen die in de uren erna mijn baby komt bewonderen wil een foto van het kersverse neefje, maar moeder zelf ziet er uit als een dweil en voor je het weet sta je met je poffertje op diezelfde kiekjes. Ik vond dat ik er wel lang genoeg beroerd had uitgezien die laatste weken van mijn zwangerschap.

Creatief denken.
Nee ik wilde er graag een beetje toonbaar uit zien, dus bedacht een andere oplossing. Ik verfde mijn wimpers en wenkbrauwen (en epileerde de laatste ook netjes), fohnde mijn haar stijl, en liet mijn nagels voorzien van French Manicure, zodoende was de kleur van mijn nagelbed nog goed zichtbaar. Een dagcrème met een tintje was een prima alternatief voor foundation.

Lees ook: Voedingsbh’s sexloos? Niet met deze merken!

“Waarom heb je make up op?”
Ik was ook niet de enige die zo ijdel de operatie kamer in ging. Ichrak (29, moeder van een zoontje van 9 maanden) “Ik vroeg aan de verpleegster die mij voorbereidde op de keizersnede of ik mascara op mocht, dat mocht zei zij. Ik besloot naast waterproof mascara ook direct wat eyeliner op te doen. Toen ik de operatie kamer werd ingereden werd mij direct gevraagd waarom ik make-up op had. Ik had trouwens ook nog mijn wenkbrauwen bijgetekend en ik droeg lippenbalsem met een kleurtje, dat is feitelijk geen lipstick.”

Nederlandse vrouw te nuchter?
Zijn wij hiermee echt een uitzondering op de regel of zijn er stiekem meer vrouwen zoals als wij, die ijdel zijn en dus nadenken over die eerste foto’s? Ik weet niet of ik gebruik had gemaakt van een Glam Squad als ik hierover eerder had geweten, ik hoorde hierover voor het eerst na het zien van de after birth foto’s van Prinses Kate. Ik denk dat ik het persoonlijk wat overdreven zou vinden om zo enorm veel waarde te hechten aan mijn uiterlijk om hier mensen voor in te huren, ik vond mijn eigen voorbereiding al overdreven zat. Ik denk ook dat de Nederlandse vrouw over het algemeen te nuchter is om zich hier mee bezig te houden.

Hoe denk jij over de Glam Squad, zou dit iets voor jou zijn of vind je het veel te overdreven om direct dat getut aan je bed te hebben? Laat het ons weten op Facebook.

* Dit artikel is geschreven met een voorspoedige bevalling, zonder enige complicaties, als uitgangspunt.

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *