Buiten laten spelen met een GPS tracker voor kinderen (Review) -

Buiten laten spelen met een GPS tracker voor kinderen (Review) Baby & Kind

Sinds kort laat Daphne haar kinderen buiten spelen met een GPS Horloge om. Met het horloge kan zij exact zien waar ze zijn en kan ze haar kinderen ook bellen en andersom.

GPS tracker voor kinderen kopen.

Mijn kinderen (4 en 6 jaar oud) hadden beloofd voor het huis te gaan spelen, ze hadden een soort parachutes waar ze mee in het gras speelden. We hadden laat gegeten en ik ging naar binnen om de keuken op te ruimen. 10 minuten later wilde ik ze naar binnen roepen, maar ze waren de straat uit. We belden aan bij wat buren, maar ze waren daar niet naar binnen gegaan of in de tuin. Mijn vriend begon zenuwachtig te worden en stapte op de fiets. Ondertussen deed ik er een berichtje uit in de buurtapp. Allebei speurden we op de fiets de wijk af en checkten de sloten en de grote vijver. Na een paar minuten vonden we ze terug, springend op een trampoline samen met wat andere kinderen in een tuin. Het eerste wat ik dacht toen ik ze terug vond: “Waar kan ik een GPS horloge voor kinderen kopen?”

GPS tracker voor kinderen.

Nog diezelfde avond ging ik op zoek naar een horloge met GPS voor beiden kinderen. Al snel vond ik een website die exact de GPS tracker verkocht die ik nodig had. Doormiddel van een app op je telefoon kan je precies zien waar je kind zich bevindt, je kan elkaar bellen, je kan berichtjes sturen en er zit een SOS knop op. Ik liet de jongens zelf de kleur kiezen en rekende het af. Die stress van vanavond zou me niet nog een keer overkomen!

Horloge waarmee je kan bellen.

We hebben de horloges inmiddels 2 weken, wanneer de kinderen na school buiten gaan spelen doen ze de GPS trackers om de pols en gaan ze de wijk in. Ik bel ze om het half uur even om te vragen of alles goed gaat en houd verder via de app in de gaten waar ze zijn. Je kan in de app een straal aangeven wat het limiet is rondom je huis. Bijvoorbeeld 300 meter. Als ze buiten dit gebied komen krijg je een melding en kun je dus direct je kinderen contacten dat ze niet zo ver van huis mogen.

GPS Tracker voor kinderen

Nauwkeurige GPS tracker voor kinderen.

Het horloge met GPS is erg nauwkeurig. Tijdens de eerste middag testen, werkt alles direct perfect. Op de app zijn de straten en zelfs de huizen duidelijk te zien. De belfunctie is makkelijk te bedienen voor onze kinderen en het geluid is op zowel het horloge als onze telefoon erg helder. Via de App kun je 10 nummers invoeren die vervolgens vanaf het horloge gekozen kunnen worden. Zo zijn ouders, groot ouders, buren of wellicht zelfs het alarmnummer 112  eenvoudig te bereiken voor je kind. Voor kinderen die al kunnen lezen en klokkijken is de berichtfunctie ook handig. Je stuurt gemakkelijk een korte boodschap of handige herinnering naar je zoon of dochter. Dat hij of zij om een bepaalde tijd thuis moet zijn, of dat het niet moet vergeten de gymtas weer mee naar huis te nemen. Gesproken berichten versturen is overigens ook mogelijk.

GPS tracker voor kinderen

Zo ziet de kaart in de app er uit.

Vanaf welke leeftijd is de GPS Tracker geschikt?

Het is een beetje afhankelijk van hoe snel je kind het doorheeft. Mijn 4 jarige is er handiger mee dan onze 6 jarige bijvoorbeeld. Ik denk dat een beetje bijdehandte 3 jarige het GPS horloge al kan bedienen. Het is met name handig voor kinderen die nog te jong zijn om een telefoon op zak te hebben, maar bijvoorbeeld al wel zelfstandig buitenspelen of naar school fietsen. Ik zou zeggen geschikt voor kinderen van 3 t/m 10 jaar. Na die leeftijd zou ik mijn kind liever een smartphone mee geven.

Lees ook: Pitbullmama of Loedermoeder? In welke mate bescherm jij je kind?

GPS tracker voor kinderen

Welke Simkaart voor het GPS horloge?

Het is belangrijk dat het horloge toegang krijgt tot het 4G netwerk. Een Prepaid Simkaart met een internet bundel of een Simkaart met abonnement zijn dus beide geschikt. Zolang ze maar toegang verschaffen tot het 4G netwerk. Zelf heb ik mijn Prepaid Simkaarten gekocht via Simyo. Je legt de Simkaart onderin het horloge. Het GPS horloge heeft dus gewoon een telefoonnummer en op die manier bel je de GPS tracker.

App installeren GPS Tracker.

Om echt aan de slag te gaan moet je eerste de App van de GPS tracker installeren. Hiervoor gebruiken wij de app SeTracker2. Ieder horloge heeft een unieke QR code die je scant nadat je de app hebt gedownload. Het horloge is dan gekoppeld. Je kunt meerdere horloges koppelen aan de app, zo kun je meerdere kinderen tegelijkertijd in de gaten houden. Ook kunnen meerdere telefoons dezelfde horloges tracken. Wel zo handig als papa, mama en eventueel de grootouders deze app hebben. Een van de telefoons is de ‘beheerder’ en zal toestemming moeten verlenen wanneer een ander toestel de GPS horloges via de app wil volgen. Zo voorkom je dat iemand ongevraagd het horloge van je kind kan scannen en volgen.

GPS horloge voor kinderen

Welke functies heeft de GPS Tracker voor kinderen?

Het type horloge wat ik heb gekocht heeft onder andere de volgende functies en opties:

 1. Het live volgen van de locatie.
 2. Bellen van en naar het horloge.
 3. Berichten (ook gesproken) sturen naar het horloge.
 4. 10 nummers te programmeren om te bellen.
 5. Een SOS button.
 6. Inzicht in het energie level van de batterij op de app.
 7. Beveiligingszone instellen (maximale zone waarin het kind zich mag bevinden).
 8. Real time pushberichten/ meldingen
 9. Beloningssysteem
 10. Alarm functie (wekker, herinnering)
 11. Anti Drop functie. Wanneer het horloge van de pols van het kind raakt, ontvangt de ouder een melding via de app!

Lees ook: Betuttelen we onze kinderen tegenwoordig te veel?

Hoe duur is een GPS tracker voor kinderen?

Ik bestelde de GPS  horloges online met een kortingscode en betaalde €27,- per horloge. Daarnaast moest ik nog simkaart aanschaffen. Ik kocht een prepaid simkaart en betaalde €5,00 voor €7,50 beltegoed. Zorg wel dat je met de simkaart toegang hebt tot het 4G netwerk, anders is je Simkaart onbruikbaar. Totale kosten waren dus €32,-

GPS horloge voor kinderen ervaring.

Ik ben zeer tevreden over deze horloges. Ze zijn voor zowel ouder als kind zeer gebruiksvriendelijk. Ze belemmeren de kinderen niet met spelen, hebben een leuk design en zien er sportief uit. Het horloge is licht van gewicht en van een zacht en flexibel materiaal. Door de verschillende kleuren is er voor ieder wat wils, van super stoer met camouflage kleuren tot mooi roze voor de echte meiden meisjes. De app werkt goed en heeft de opties die ik belangrijk vind, zoals zeer nauwkeurige locatie bepaling en inzicht in de batterij level van het horloge. Dit voorkomt dat de kinderen van huis gaan met een lege batterij. Ook het digitaal afbakenen van het gebied waarin het kind mag spelen vind ik echt een uitkomst. Ik zou de horloges zeker aanbevelen voor buitenspelen, een dagje weg, het verblijf op de camping of het strand!

Lees ook: Zou jij je kind van 2,5 jaar buiten laten spelen?

GPS horloge voor kinderen

Nadeel GPS Horloge voor kinderen.

Het enige echte nadeel wat ik kan benoemen is het feit dat de app van origine niet Nederlands is en letterlijk vertaald wordt uit een andere taal (ik vermoed Chinees). Hierdoor zijn sommige meldingen wat cryptisch of onduidelijk vertaald. Als je de app en de meldingen wat langer gebruikt snap je wel wat de meldingen betekenen. Een ander puntje van verbetering is de duur van de batterij. We moeten hem iedere avond opladen om er de volgende dag de hele middag gebruik van te kunnen maken. Verder moet je natuurlijk zelf geregeld in de gaten houden of de simkaart nog wel voldoende beltegoed heeft.

Verschillen GPS horloges.

Het horloges wat ik heb aangeschaft kocht ik op basis van design, functies en de prijs die mij aansprak. Uiteraard zijn er verschillende soorten GPS trackers en GPS horloges voor kinderen op de markt. Deze kun je oa. bij bol.com aanschaffen. Hieronder heb ik alvast een lijstje voor je samengesteld:

Hoe denk jij over een GPS tracker voor kinderen? Wellicht heb je er zelf al ervaring mee. Deel je ervaring of je mening in de reactie hieronder of op Facebook!

 

**Hoewel er in dit artikel specifieke producten en merknamen worden benoemd, is dit artikel op eigen initiatief geschreven en heeft geen van de genoemde merken of producten verzocht om een vermelding**

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *