“Ik was maar heel even afgeleid…” Het gevaar van wasmiddel.
 - My Name Is Mama

“Ik was maar heel even afgeleid…” Het gevaar van wasmiddel.
 Baby & Kind

Ik weet nog dat toen ik net moeder was, ik erg gebrand was op de veiligheid in ons huis. Scherpe randen en hoeken in huis werde

n afgedekt

Stopcontacten werden voorzien van veilige kapjes, batterijen en scherpe voorwerpen werden veilig opgeborgen en tafelkleden en -lopers waren uit den boze. 

Ik merkte echter ook dat naarmate ze ouder werden, ik wat makkelijker werd. Sommige dingen die voorheen een gevaar vormde, waren dat nu niet meer. Maar er ontstonden ook nieuwe gevaren. Ze worden steeds groter waardoor ze steeds hoger kunnen reiken. Ze kunnen inmiddels ook met behulp van een opstapje het aanrecht op klimmen, of mijn bovenste kasten leeghalen. En ze werden sterker, krijgen met gemak verpakkingen open.

Het liefst voer ik meerder klusjes tegelijkertijd uit. Ik trap er af en toe namelijk nog steeds in dat multitasken tijd zou besparen.

We zijn het ons er vaak niet eens van bewust hoeveel gevaarlijke situaties we zelf dagelijks creëren. Een aantal dagen na het in elkaar zetten van een kledingkast vond ik bijvoorbeeld nog 2 kleine spijkertjes op de vloer van de kinderkamer. Daar hadden de kinderen zich flink aan kunnen bezeren, of ik had er zelf op kunnen gaan staan.

De fles stond letterlijk een paar minuten ervoor nog in de keuken. Toch zag hij kans deze ongezien mee te nemen de trap op, naar zijn kamer.

Ik ben ook vast niet de enige moeder die worstelt met het uitvoeren van huishoudelijke taken, wanneer de kindjes om je heen lopen. Het liefst voer ik meerder klusjes tegelijkertijd uit. Ik trap er af en toe namelijk nog steeds in dat multitasken tijd zou besparen. Een tijdje terug waren mijn boodschappen bezorgd en stonden er meerdere kratten en zakken in de keuken. Ik was de koelkast aan het vullen en de overige spullen aan het sorteren, waaronder twee enorm grote flessen wasmiddel. Ik plaatste deze flessen op de vloer met de gedachte “ik berg ze zo boven wel op”.

 En zo gebeurde het dat ik even druk was met de boodschappen en ik niet veel later mijn zoon aantrof met een grote fles wasmiddel op zijn kamer. De fles stond letterlijk een paar minuten ervoor nog in de keuken. Toch zag hij kans deze ongezien mee te nemen de trap op, naar zijn kamer. Daar de dop eraf te draaien, de fles leeg te gieten over de vloer en het lekker in het tapijt te masseren.

De met paars wasmiddel gevulde fles moet er natuurlijk super aantrekkelijk hebben uitgezien voor hem. Hij verklaarde dat hij de vloer aan het schoonmaken was. Niet zo gek want hij heeft mij tientallen keren het tapijt zien schoonmaken als er weer eens limonade op was gevallen. Ik was boos, maar vooral heel erg geschrokken. Het was goed afgelopen maar het had compleet anders kunnen aflopen als hij het bijvoorbeeld had opgedronken. Een goede les voor mij.

Gelukkig is wasmiddelproducent Ariel zich bewust van de gevaren die wasmiddel kan vormen voor kinderen. Daarom hebben zij voor hun 48 wasbeurten familieverpakking, een nieuwe deksel ontworpen. Deze caps verpakking is daardoor minder eenvoudig te openen is door kinderen. Toch blijft het altijd belangrijk de verpakking van de caps (net als ieder ander wasmiddel) direct te sluiten en hoog op te bergen buiten het bereik van kinderen. Vergeet ook niet de deur van de wasmachine altijd af te sluiten.

Inhoud is niet beschikbaar.
Sta Cookies toe door op Toestaan in de banner te drukken

 

Inhoud is niet beschikbaar.
Sta Cookies toe door op Toestaan in de banner te drukken

Inhoud is niet beschikbaar.
Sta Cookies toe door op Toestaan in de banner te drukken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten