Geluk volgens Daphne "Als ik mijn kinderen onbezorgd zie spelen." - My Name Is Mama

Geluk volgens Daphne “Als ik mijn kinderen onbezorgd zie spelen.” Gezin & Relatie

Vroeger (lees: toen ik nog geen kinderen had) zag ik geluk vooral in dingen als: voldoende geld op de bank, mooie kleding kunnen kopen, een nieuwe auto, het maken van verre reizen en gezondheid. Dat laatste is nog steeds belangrijk voor me, maar geluk zit hem tegenwoordig in een knutselwerkje waar een familie paashaasje met nét iets te veel lijm is versierd met allerlei bontgekleurde frutsels en glitters en waarbij op de haasjes is geschreven “Papa, mama, Quintin en Logan”. Dan maken mijn gelukshormonen er één groot feest van! 

Ik ben gelukkig, als mijn kinderen dat ook zijn. Om die reden maak ik belangrijke beslissingen in mijn leven altijd in het belang van mijn kinderen. Maar om emotioneel niet te zwaar op de hand te worden, ik geniet gewoon als ik mijn kinderen zie opgroeien. Als ze onbezorgd aan het spelen zijn, helemaal op gaan in hun rol van het spel en als ik ze als persoon zie groeien. Zo zie ik Logan (15 maanden) vaak nog echt als mijn baby, hoewel hij in werkelijkheid toch al echt een dreumes is. En zoals de meeste dreumesen wil hij alles ontdekken en is hij continue aan het leren. 

Ik wil hem graag die ruimte en uitdaging bieden om te blijven ontdekken, om te blijven leren en om te blijven groeien. Woorden, liedjes, kleuren, cijfers, maar ook leren zijn eigen fantasie te blijven gebruiken. En hoewel ik vroeger het hardst riep “Ik wil ze geen speelgoed met batterijen aanbieden” ben ik nu overtuigd van de meerwaarde van dat speelgoed, mits educatief. Zo spelen mijn zoons graag met het Fisher-Price theepotje wat altijd keurig “dank u wel” zegt en vinden zij het nu de normaalste zaak van de wereld om ” “dank u wel” te zeggen. Ook het koppelen van geluiden aan dieren en voorwerpen komt veel voor in het speelgoed wat ik ze aanbied. 

Vorige week kreeg Logan de Leerplezier Meegroeispeelgoed Scooter van Fisher- Price, een scooter met verschillende geluidjes en zinnetjes en meerdere knopjes. Hij zal vast nog niet alles begrijpen wat de scooter hem leert, maar daar groeit hij vanzelf wel in. Ook onze bijna kleuter van 3,5 speelt graag met de scooter dus voorlopig kan Logan er vast genoeg uitdaging uit halen om te leren. Ik geniet echt als ik die twee samen op de scooter zie klimmen en alle knopjes en geluidjes zie testen. Deze week heb ik de scooter ook lekker mee naar het park genomen, de oudste was op de fiets aan het crossen en de jongste op zijn manier ook aan het scheuren.  

Fisher-Price

En dat is tegenwoordig geluk. Dat mijn kinderen lekker kind kunnen zijn, dat ze opgroeien en leren in hun eigen tempo. De één wellicht wat sneller dan de ander, maar niet minder goed. Ik hoop dat ze lekker lang kind mogen blijven, spelenderwijs kennis op doen en straks uitgroeien tot gelukkige verstandige jonge mannen! 

Heb je trouwens een leuk filmpje van je spelende kind met Fisher-Price, zo eentje waar jij echt gelukkig van wordt? Ga dan naar deze actiepagina fisherpricefilm.nl upload je filmpje en maak kans op een van de 10 producten die Fisher-Price weg geeft! 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Fisher-Price. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten