Ingezonden: Mijn nieuwe vriend wil nog een kindje, ik niet (ondanks dat ik zei van wel) - My Name Is Mama

Ingezonden: Mijn nieuwe vriend wil nog een kindje, ik niet (ondanks dat ik zei van wel) Gezin & Relatie

Silvia heeft 2 kinderen uit een eerdere relatie. Sinds 3 jaar heeft zij een nieuwe vriend en die wil nog heel graag een kindje. Maar Silvia houdt het nu toch liever bij 2.

Toen ik Alex ruim 3 jaar geleden leerde kennen, waren mijn kinderen 3 en 5 jaar oud. Ik was net door die tropenjaren van gebroken nachten, driftbuien, vroeg mijn bed uit en constant alles voor ze doen heen. Alex was vanaf het begin heel duidelijk dat hij zelf ook een kinderwens had. Ik heb die wens altijd gerespecteerd en ook aangegeven dat ik met hem nog wel een derde zou willen als de relatie daar naar zou zijn.

Onze relatie is fantastisch. Maar nu Alex het baby onderwerp geregeld aansnijdt, staat het me eigenlijk toch tegen. Mijn kinderen zijn nu 6 en 9 en slapen in het weekend gewoon uit. Ze maken zelf hun ontbijtje, kunnen zichzelf aankleden, worden ’s nachts zelden wakker en gaan alle dagen naar school. Ik heb een leuke parttime baan, mijn sociale leven stelt weer wat voor en de zomervakanties zijn voor mij ook echt vakantie, nu ik niet continue de zorg heb over een kleine larf.

De gedachte om weer helemaal opnieuw te beginnen, zuigt nu al alle energie uit me. Slepen met een luiertas, weer overal met zo’n wagen heen. Met een beetje pech opnieuw slapeloze nachten en hoe zit het dan met mijn baan? Daarnaast zijn er meer praktische zaken. Ons huis heeft maar 3 slaapkamers, dus dan zouden we moeten gaan verbouwen op zolder, een autostoeltje past niet in onze auto naast de andere kinderen, dus moet er een andere auto komen. Hoge kosten en een hoop moeite, iets waar ik totaal niet op zit te wachten.

Ik durf het Alex niet te vertellen. Bang dat hij enorm teleurgesteld zal zijn. Ik kan hem dat ook niet kwalijk nemen, in zijn situatie zou ik denk ik ook wel verlangen naar een kindje van eigen vlees en bloed. Ik ben enorm bang voor de consequenties, zou hij de relatie er voor verbreken? Dat zou ik verschrikkelijk vinden, maar een kind ‘nemen’ puur om hem bij me te houden dat gaat me echt te ver.

Heb jij ook een persoonlijke verhaal die je wil delen op MNIM, mail het dan naar redactie@mynameismama.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *