Kinderen maken ons ongelukkig... (maar je krijgt er zo veel voor terug). - My Name Is Mama

Kinderen maken ons ongelukkig… (maar je krijgt er zo veel voor terug). Gezin & Relatie

Afgelopen week verscheen er een nieuwsbericht waarin werd beweerd dat je na het krijgen van kinderen ongelukkiger wordt. Reden genoeg voor Daphne’s kinderloze vrienden en kennissen om haar massaal te gaan mailen, appen en taggen met de vraag of dit echt zo is.

Ja, dat is echt zo! Ik zal niet liegen. Mijn leven was zoveel anders toen ik nog geen kinderen had. Ik kon op warme zomerdagen uren aan het strand liggen, mijn ogen dicht doen zonder me zorgen te hoeven maken om mijn kind wat wellicht in het water verdrinkt, zijn huid die verbrandt en of hij wel voldoende drinkt. Ik kon uitslapen, of gewoon de hele dag in mijn nest blijven liggen. Ik kon uren douchen, mijn haar föhnen en mijn make up aanbrengen zonder continue een kind aan mijn been te hebben hangen.

Toen ik nog geen kinderen had. Ging ik lekker shoppen, voor mezelf! Honderden euro’s gaf ik uit aan een spijkerbroek, een mooi tas of stijlvolle hakken. Tussen de middag ging ik uitgebreid lunchen op een terras, kon ik een telefoontje plegen zonder dat er iemand non stop “OMA OMA OMA OMA” naast me stond te schreeuwen zodra ik mijn telefoon aan mijn oor hield.

Lees ook: 10 tips voor direct na de bevalling waar je WEL wat aan hebt!

Een nachtje overslaan deed ik alleen omdat ik aan het stappen was. Niet omdat ik moest voeden, verschonen of een bed opnieuw moest opmaken in het holst van de nacht. Ik kwam aan voldoende nachtrust of zelfs meer. Ik hoefde mijn bed nooit te delen met iemand die haaks naast mij ging liggen en daarmee zo’n 8 x per uur tegen mijn neus of wangen trapte.

Als ik de deur uit wilde stond ik binnen no time buiten. Ik hoefde immers enkel voor mezelf te denken, en niet nog 2 mini mensjes aan te kleden, er voor te zorgen dat hun tassen gepakt waren, ze hun schoentjes aanhielden tot we in de auto zaten, de buggy en de babywagen in de pakken. Ik hoefde niet aan het eind van de straat weer om te keren omdat ik twijfelde of ik het wel zou redden met 4 luiers.

Als je je geluk laat afhangen van dat soort situaties, dan zou ik nu doodongelukkig zijn. Maar gelukkig haal ik mijn geluk uit zo veel meer. Uit het feit dat ik twee gezonde kinderen heb die mij mama noemen. Uit hun glimlach iedere morgen wanneer ze wakker worden. Uit die warme handjes om mijn nek al ik een knuffel krijg of als ze troost zoeken. Uit de wijze dingen die de oudste zegt, en de geniale vragen die hij mij stelt waar ik soms geen zinnig antwoord op heb.

Ik zal mijn oude leven nooit meer terug krijgen, dat hebben die twee kleintjes totaal verwoest. Maar wat ben ik gelukkig dat zij onderdeel uit maken van mijn nieuwe leven en mijn nieuwe leven met zo ongelooflijk mooie momenten vullen. Wat een geluk! Ik zou ze voor geen goud meer willen missen!

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten