Kleding weggeven of verkopen? NO WAY! Daphne kan geen afstand doen van de kleding van haar kinderen. - My Name Is Mama

Kleding weggeven of verkopen? NO WAY! Daphne kan geen afstand doen van de kleding van haar kinderen. Gezin & Relatie

Daphne heeft een onhebbelijkheid, eentje van formaat. Letterlijk! Ze kan namelijk geen afstand doen van de kleding van haar kinderen en bewaart dus al bijna 3 jaar lang, vrijwel ieder kledingstuk. En dat zijn er inmiddels behoorlijk veel. “Alleen als iets echt onbruikbaar is geworden gaat het weg, met pijn in mijn hart”.

Al ruim 2 jaar lang liggen er stapels kleding in de kast in enorme vacuüm gezogen zakken het zijn er wel een stuk of 5 en het neemt serieus veel kast ruimte in, kastruimte die ik eigenlijk niet heb. Het zijn de allereerste kleertjes van mijn oudste zoon maar ook alle kleding die hij tot voor kort droeg. Inmiddels aangevuld met alle kleding in maat 50 t/m 62 van mijn jongste zoon, want ik had me voorgenomen niets nieuws te kopen (op een enkel dingetje na) maar dat voornemen was al gesneuveld voordat ik was bevallen.

Het is trouwens niet alleenmaar kleding met een bepaalde herinnering, nee hoor, het is echt alles van Zeeman rompers, tot Armani boxpakjes en alles daar tussenin. Zelfs tweedehandsjes worden bewaard. Het voelt gewoon niet goed om de kleding weg te doen. Zelfs heel veel ongedragen items doe ik niet weg, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik moet huilen bij het idee om de kleding te verkopen of moet weggeven.

Lees ook:“Bleef je maar voor altijd klein” waarom ik meer geniet van mijn tweede baby.

Toch weet ik dat ik niet nog een half jaar zo kan doorgaan, want de zakken hebben het formaat van een strobaal dus nemen inmiddels echt wel een kuub aan ruimte in. Laatst heb ik heel stoer wat kleding verkocht. Het was kleding van een enorm populair merk  (met ankertjes en streepjes) waarvan ik ontzettend veel items had voor mijn jongste. De kleding zag er nog hartstikke goed uit en ik wist dat ik er nog wel een leuke prijs voor zou kunnen krijgen. Ik heb toen de items eruit gehaald, die ik echt het allerliefste wilde bewaren en de rest verkocht. Voor het geld wat ik daarmee weer kreeg heb ik weer nieuwe kleding gekocht voor mijn zoon.

Het voelt echt alsof ik een stuk van mijn kinderen verkoop, en wellicht is het dan toch dat ik de kleding koppel aan herinneringen maar dan onbewust. Soms zegt iemand wel eens “O, dan kun je je kleding mooi overdoen aan je broer, neef, nicht, vriendin…” Nou geen haar op mijn hoofd die daar nu dus aan denkt. Ik geef nog liever honderden euro’s uit aan een nieuwe garderobe voor die spruit dan dat ik de kleding van mijn kinderen doorgeef.

Het is echt een vreemde tik en het moet echt stoppen want waar is de grens? Wil ik dit volhouden tot ze naar de kleuterschool gaan? Dan mag ik wel een opslagbox gaan huren. Want ik geef niet eens zo heel veel kleding door aan mijn jongste, hij heeft dus een bizar grote garderobe want bovenop alle ‘doorgevertjes’ (die hij dus nauwelijks draagt) heeft hij ook een volledig nieuwe eigen garderobe. Oh ja en ik zal maar niet beginnen over schoenen, want ik kan je zonder blikken of blozen vertellen dat mijn jongste zeker 40 paar schoenen heeft, van badsloffen (in maatje 17), echte leren laarzen, sneakers van alle bekende merken en stoere Timberlands in verschillende modellen. Is het heel belachelijk als ik er bij vermeld dat hij nog geen 1 stap heeft gelopen?

Ik vraag me echt af of er meerdere mama’s zijn die zoveel moeite hebben met het weg doen van kleding (of andere items), want ik ken moeders zat die zonder enige moeite vuilniszakken vol kleding doneren aan goede doelen (dat is overigens nog het meest geruststellende voor mij dat het dan terecht komt waar het echt nodig is!). Ik ben meer een moeder die speciaal voor die goede doelen nieuwe kleding gaat kopen… Herken jij jezelf in enige zin in deze situatie? Praat dan met me mee op Facebook.

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *