Wie laat jij vandaag stralen? Een compliment is een kleine moeite

Wie laat jij vandaag stralen? #Laathaarstralen Fashion & Beauty

Vrouwen roddelen en bekritiseren wat af. Ik heb gemerkt dat het erger werd nadat ik moeder werd. Ineens was het niet meer alleen ‘ik’ waar men commentaar op had, mijn opvoeding was ook geregeld aanleiding voor commentaar. Wat ik mijn kinderen te eten gaf, waar ik ze mee liet spelen, wat ik ze aantrok (of juist niet) en hoe ik ze in de auto vervoer. Vrouwen zijn wat dat betreft echt vreselijk naar andere moeders. Vaak wel lekker veilig vanachter hun eigen computer natuurlijk.

 

Moet je maar niet alles op internet delen.

Wie veel van haar leven op internet deelt, is geregeld een digitale schietschijf. Of je nou een blog hebt, een vlog bijhoudt of lekker veel post op Instagram (of ‘all of the above’), je merkt gewoon dat je soms echt belachelijk negatieve reacties krijgt. Het excuus is “Ja daar kun je op wachten toch, als je alles op internet zet”. Maar is die redenatie niet net zo belachelijk als uitgescholden worden op straat, omdat je een kort rokje draagt?!

De kracht van een compliment.

Ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit een ander bekritiseer of eigenlijk zelfs wel beoordeel. Het uiterlijk bijvoorbeeld zegt al heel veel en we kunnen er veel aan af lezen (althans dat denken we). Het zit hem in onze kleding, ons haar, de make up of juist het ontbreken ervan. Het is niet voor niets waarom een eerste indruk zo bepalend is.

Onlangs werd ik benaderd door Andrélon, met de vraag of ik deel wil uitmaken van de campagne “Laat haar Stralen”. Hierin staat het ‘empoweren’ van andere vrouwen centraal. Toen ging ik nadenken over het effect wat een compliment heeft op een ander. Hoe welkom een uitgestoken hand kan zijn. Ik ging nadenken over wat ik zelf de laatste tijd gedaan heb om een ander te steunen of haar dag goed te maken.

Er kwamen een aantal situaties voorbij. Zoals de moeder in het vliegtuig die alleen reisde met twee jonge kindjes. Ik bood haar aan, mocht ze zich daar goed bij voelen, haar baby even over te nemen zodat ze zelf ook even kon eten zonder een kind op schoot. Of de keer dat ik een vrouw een lift naar het station aanbood, nadat ik haar in het winkelcentrum herhaaldelijk de weg daar naar toe had horen vragen aan andere mensen. Maar ook de simpele, doch gemeende, “Wat een mooie jurk/blouse/bikini” reacties die ik met regelmaat plaats onder de foto’s op Instagram.

Een compliment geeft zelfvertrouwen.

Ik bedacht me ook hoe het voelde toen ik op vakantie extra moeite deed om er met het diner leuk uit te zien. De ochtend erna ontving ik complimenten van wildvreemde vrouwen, over mijn verschijning bij het diner. Dat gaf me niet alleen een glimlach op mijn gezicht, maar maakte me ook minder onzeker. De complimenten lieten mij stralen!

Het kost zo ontzettend weinig moeite om een compliment te geven en de uitwerking kan zo veel opleveren. Niet alleen voor de ander, maar zeker ook voor jezelf. Een compliment geven of een vriendelijk gebaar maken naar een ander, levert ook jezelf positieve energie op. Andersom werkt dat ook zo met negatief gedrag. Heb je je ooit echt beter gevoeld door een ander naar beneden te halen? Ook als het niet direct was, maar achter haar rug om? Vaak denk je 1 seconde ‘Ha!’ daarna sta je er niet meer bij stil. Terwijl de ontvangster vaak veel langer met een naar gevoel blijft zitten.

Wie laat jij vandaag stralen?

Ik vind het een prachtig initiatief van Andrélon. Bewust worden van de kracht van het steunen of complimenteren van een ander. Daarom wil ik jullie vragen om na het lezen van deze blog in een reactie een compliment te geven aan een ander. Je collega, je buurvrouw je zus, je moeder, een vriendin of gewoon die andere moeder die je enkel kent van het schoolplein. Klik hier en #laathaarstralen!


Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Andrélon.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten