Maaike vindt de kinderen van haar partner bloed irritant. - My Name Is Mama

Maaike vindt de kinderen van haar partner bloed irritant. Gezin & Relatie

Maaike (32) heeft sinds 2 jaar een relatie met Jordi. Ze is bonusmoeder voor zijn kinderen van 6 en 4. Maar Maaike vindt ze bloed irritant en hoogst vermoeiend.

Co-ouderschap.

“Ik wist, toen ik Jordi leerde kennen dat hij 2 jonge kinderen had, Lot en Merel. Hij was hier gelijk open over. Toen we begonnen met daten heeft hij ook verteld dat hij nog goed contact heeft met zijn ex, dat hij bij zijn ex in de buurt wil blijven wonen en dat zij een hele fijne co-ouderschap regeling hebben met hun dochters. Toen we besloten samen een huis te kopen wist ik dan ook dat het in dezelfde buurt zou zijn als waar hij eerder met zijn ex woonde. We wonen nu op 10 minuten lopen van zijn oude huis.”

De vlag uit.

“Ik woon nu iets minder dan een jaar samen met Jordi. Maar niet alleen woon ik samen met Jordi en onze kat Simba, ik woon ook samen met Lot en Merel. Zij zijn er om het weekend en iedere maandag, dinsdag en woensdag. Iedere donderdag ochtend gaat bij mij de spreekwoordelijke vlag uit als de diva’s weer naar school vertrekken, want man man man wat zijn die twee vermoeiend zeg.”

“Jij bent niet mijn moeder.”

“Ik heb zelf nooit een kinderwens gehad, ik ben gewoon niet zo dol op kinderen en voel ook niet de behoefte om zwanger te worden ofzo. Ik heb Merel nog relatief klein meegemaakt en ze was een driftige peuter. Lot is niet veel minder driftig en heeft een pittig karakter en een grote mond. Ze weet heel goed hoe de kaarten zijn geschud. Jordi en zijn ex zijn hun ouders, ik heb weinig inbreng en dat is ook niet iets wat ik ambieer. Ik bemoei me er weinig mee. Maar ik zou het wel prettig vinden als ze zich aan de regels houden in huis en een beetje rekening houden met mij. Ik voel me gast in mijn eigen huis als de prinsessen er zijn. Als ik ze corrigeer zet Lot gerust een hand in haar zij, kijkt me met een scheef gezicht aan en zegt “Jij bent niet mijn moeder”. En dat klopt, dat ben ik ook niet en dat wil ik ook niet zijn. Ik heb een relatie met Jordi en ik kreeg hun er gratis bij. Ik accepteer ze, maar ik vind ze gewoon niet leuk.”

“Het meest irritante vind ik die driftbuien, de eindeloze discussies en het gekat tegen elkaar. Het hele huis ligt vol speelgoed en toch kunnen zij elkaar het leven zuur maken vanwege het feit dat ze allebei dezelfde sokjes bij hun pop hadden willen aandoen. Of om het feit dat de één wel een vriendinnetje te spelen heeft en de andere niet. Net waar ik op zit te wachten, nog meer kinderen in huis. Vaak ga ik op de doordeweekse dagen dat zij er zijn sporten vanuit mijn werk. Tegen de tijd dat ik thuis ben gaan zij al bijna naar bed. In het weekend doen we toch wel vaker gemeenschappelijke dingen, zoals naar de dierentuin, een middagje winkelen of naar de bios. Dat zijn overigens wel wat leukere dagen, ze zijn dan niet aan het zeuren en hangen.”

Druk maken om een paardenstaart.

“Het klinkt misschien heel gemeen, maar ik ben tenslotte verliefd geworden op hun vader en niet op hun. Ik heb geen kinderwens dus het is best een ding voor mij om een groot deel van mijn week samen te leven met 2 jonge kinderen. Ik denk dat ik ook veel meer van ze kan hebben als ze straks wat ouder zijn en zich niet meer druk maken om een paardenstaart die niet exact op het midden van hun hoofd zit.”

Zeikert.

“Jordi weet hoe ik er over denk en hij vindt het juist heel knap van me dat ik nooit uit mijn vel vlieg of de discussie met de kinderen aan ga. Hij vindt wel dat ik wat meer voor mezelf mag opkomen en de regels moet bepalen in ons huis. Maar het laatste wat ik wil is dat de meiden mij als zeikert gaan zien. Ik ken de verhalen waarin kinderen succesvol relaties verpesten door te manipuleren en partners tegen elkaar uitspelen. Dat wil ik voorkomen. En och, ze worden vanzelf ouder en wijzer (hoop ik…).”

Meepraten over dit onderwerp? Laat een reactie achter op Facebook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten