Menthe beviel plotseling zonder te weten dat ze zwanger was... 1 jaar later - My Name Is Mama

Menthe beviel plotseling zonder te weten dat ze zwanger was… 1 jaar later Gezin & Relatie

Vorig jaar kregen Menthe en haar moeder de schrik van hun leven toen duidelijk werd dat Menthe aan het bevallen was van een voldragen dochter.Hoe gaat het nu met haar en dochter Charlotte?

**Het eerste interview vind je hier**

“Twee weken nadat Charlotte was geboren wilde ik weer naar school, helaas was ik niet direct welkom. Mijn opleidingsinstelling vond het te snel, ze wilde dat ik bij Charlotte zou blijven, voor de binding. Uiteindelijk mocht ik terug komen maar dan zou ik een vertraagd traject moeten gaan volgen, hierdoor zou mijn opleiding een jaar langer duren. Dat zag ik echt niet zitten, ik had doelen, ik wist wat ik wilde en ik wilde nu zo snel mogelijk mijn diploma halen zoals gepland en daarna een HBO studie rechten gaan volgen.

Mijn school hield voet bij stuk, ik moest gesprekken voeren met een maatschappelijkwerkster. Een dame die zelf ook net bevallen was en niets liever wilde dan thuis blijven bij haar kindje, een complete mismatch dus. Uiteindelijk heeft mijn moeder zich op school hard gemaakt voor me en kreeg ik het voordeel van de twijfel, daar ben ik erg dankbaar voor en ik heb inmiddels mijn diploma op zak. Het was wel pittig want ik ging 2,5 dag per week naar school en liep daarnaast nog 36 per week stage, waarvoor ik helaas geen vergoeding kreeg. Maar het is het allemaal waard geweest, want ik heb mijn diploma inmiddels op zak.

Charlotte is echt in een warm nest terecht gekomen, ze is zo welkom.

Als ik terug kijk op het afgelopen jaar is niets mij tegengevallen, maar nu ik moeder ben heb ik wel veel meer verantwoordelijkheden. Gelukkig krijg ik ontzettend veel steun van mijn moeder, mijn grootouders en ook Charlotte’s vader Joost en zijn ouders springen geregeld bij. Zo passen mijn grootouders door de weeks op Charlotte zodat ik mijn studie kan volgen en mijn moeder biedt geregeld aan om een avondje op te passen zodat ik ook met mijn vriendinnen eens avondje uitkan. Het paardrijden heb ik op een lager pitje gezet. Mijn paard heb ik verkocht. Ik heb nu andere prioriteiten in mijn leven en heb het momenteel gewoon te druk met Charlotte en mijn studie.

Ik had verwacht dat mijn vrienden en klasgenoten heel anders over mij zouden denken nadat ik Charlotte kreeg, maar dat was totaal niet zo. Ik heb ontzettend veel steun gehad aan mijn klasgenoten. In de periode voor Sinterklaas gingen er zelfs 3 jongens uit mijn klas met me mee winkelen en zijn we kleertjes gaan kopen voor Charlotte. Dat vond ik echt een leuk moment.

Ik heb nu andere prioriteiten in mijn leven en heb het momenteel gewoon te druk met Charlotte en mijn studie.

Hoewel Charlotte’s vader Joost en ik weer naar elkaar toegroeide omdat we weer geregeld bij elkaar over de vloer kwamen, is deze relatie toch weer gestrand. Het ouderschap is iets heel pittigs en de combinatie van Joost’ leeftijd, een relatie en de verantwoordelijkheid die je als vader hebt matchen nu niet. Hij is wel nog steeds erg betrokken bij Charlotte en ze zien elkaar regelmatig. Ook zijn ouders staan voor ons klaar dat is erg prettig, wat dat betreft is Charlotte echt in warm nest terecht gekomen, ze is zo welkom.

Bij de huisartsenpraktijk waar de huisarts werkt die mij destijds meerdere keren had onderzocht en mijn zwangerschap niet had opgemerkt, nemen ze mij nu erg serieus.

Ik ben 2 maanden geleden met een vriendin en Charlotte op vakantie geweest. Dat viel me vies tegen. Charlotte is een ontzettend makkelijk en vrolijk kind, maar op vakantie was ze compleet uit haar doen. Ze wilde niet eten (heeft ze normaal echt geen moeite mee) en bleef maar huilen. Ook had ik de vliegtijden niet beroerder kunnen kiezen, waardoor Charlotte’s slaapritme behoorlijk werd aangetast. Ook had ze enorme moeite met de niet vertrouwde omgeving en ze miste haar oma. Dat werd wel duidelijk toen mijn moeder haar daarna mee op vakantie nam zonder mij, Charlotte gedroeg zich voorbeeldig. Niet zo gek natuurlijk ook want mijn moeder en mijn grootouders hebben het afgelopen jaar enorm veel van de opvoeding op zich genomen en Charlotte is enorm aan hun gehecht.

Menthe Talsma

Bij de huisartsenpraktijk waar de huisarts werkt die mij destijds meerdere keren had onderzocht en mijn zwangerschap niet had opgemerkt, ben ik nu altijd direct aan de beurt. Ook wanneer Charlotte iets heeft mag ik gelijk komen en wil men haar graag meerdere keren terug zien. Ze nemen mij erg serieus, dat is wel een voordeel van dit hele verhaal.

Het afgelopen jaar is echt wel een emotionele rollercoaster geweest, maar alle fases volgde elkaar zo snel en natuurlijk op dat we er allemaal heel fijn in zijn gegroeid. Ik heb ontzettend veel steun gehad aan mijn moeder, niet alleen vanwege het feit dat ze Charlotte zo vaak onder haar hoede neemt maar ook het feit dat ze heel veel kennis heeft en ik het allemaal van haar heb geleerd.

Na de zomervakantie pak ik mijn HBO studie op, een studie van 2 jaar. Daarna wil ik een goede baan gaan zoeken zodat ik met Charlotte op eigen benen kan staan en haar een goede toekomst kan bieden!’

Naar aanleiding van het eerste interview werd Menthe uitgenodigd in het televisie programma “Live op zondag”. Klik HIER om het fragment uit deze uitzending te bekijken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten