Mijn kind mag niet met speelgoedwapens spelen! Wat vind jij? - My Name Is Mama

Mijn kind mag niet met speelgoedwapens spelen! Wat vind jij? Baby & Kind

Daphne vindt zichzelf best een ruimdenkende, ‘losse’, moeder. Maar over een aantal dingen is ze heel strikt. Wapens zijn geen speelgoed, en er wordt niet op haar geschoten.

Ik heb het inderdaad over speelgoedwapens ja. Plastic zwaarden en schiettuig. Ik houd er niet van dat iets waar je in het echte leven anderen mensen ernstig kan verwonden of zelfs kan doden zou moet gebruiken om mee te spelen. Ik wil niet dat geweld als spel wordt gebruikt, zelfs niet als het heel onschuldig is. Geweld is geen spelletje.

Er wordt niet geschoten.

Wij hebben thuis dan ook geen plastic pistolen, geweren of andere wapens. Ook geen water pistolen. Als ik iets voor ze koop wat wat kan spuiten is dat bijvoorbeeld in de vorm van een dolfijn oid. Ja je mag water op elkaar spuiten, maar er wordt niet op elkaar geschoten.

Sorry, ik wil je doelwit niet zijn.


Waar ik helemaal een bloedhekel aan heb, is wanneer andere kinderen op mij schieten met hun speelgoed. Als hun eigen ouders er niet wat van zeggen, laat ik zelf wel weten dat ik er niet van gediend ben dat ik hun doelwit ben. Dat een ander zijn of haar kind wel met speelgoed wapens laat spelen, is hun keuze. Ik of mijn kinderen hoeven alleen geen onderdeel te zijn van hun spel.

Niet onschuldig.

De reden dat ik niet wil dat mijn kinderen met speelgoedwapens spelen is puur omdat ik niet wil dat ze denken dat wapens onschuldig zijn of dat je we mee kan spelen. Ik wil dat ze weten dat je iemand daar heel erg bang mee kan maken of pijn mee kan doen en dat dat fout is.

Mag jouw kindje wel met speelgoedwapens spelen? Ik hoor graag waarom wel of niet. Deel je mening onder de post op Facebook!

 

 

Foto credits:wckiw / 123RF Stockfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten