15 dingen waar een moederhart sneller van gaat kloppen. - My Name Is Mama

15 dingen waar een moederhart sneller van gaat kloppen. Baby & Kind

Oh we kunnen af en toe behoorlijk zeuren over hoe zwaar we het hebben, hoe vervelend onze kinderen zijn, en wat een puinhoop ze creëren. Maar er zijn ook super veel leuke momenten en dingen. Van die dingen waar je hart sneller van gaat kloppen. Mandy zette ze op een rijtje!

De eerste stapjes
Je keek er al naar uit vanaf dat hij zich optrok aan de tafel, daarna ging het even met vallen en opstaan. Plotseling laat hij zijn handjes los, zet een stapje wankelend vooruit en schrikt er zelf van. Plof! Op zijn luierkontje, maar wat ben je tróts en wát is je kindje blij… Daar gaat hij dan!

De eerste keer ‘mama’ horen
Verwart kijk je om je heen, waar kwam dat vandaan?! Vanuit de box murmelt jouw kleintje al wiebelend wat rare klanken die lijken op van alles, behalve dat wat je net hoorde. “Mama!” Ja! Daar was het weer! Het is dan nog maar een oefeningetje, maar voor jou is dit de allereerste MAMA!

Kinderliedjes
Toen ik zwanger was en de Sinterklaasdeuntjes in de winkels hoorde, sprongen de tranen me spontaan in de ogen. Wat een emotie, wat een herkenbaarheid. Eigenlijk is dat nooit meer overgegaan. Nu mijn dochter 4 wordt, krijg ik kippenvel van liedjes zoals ‘Alle eendjes zwemmen in het water’. Vooral als de kleine het zelf zingt, kan er uren naar luisteren! En wat dacht je van het dubieuze liedje ‘Een koe en een kalfje’, wat zou dat varkentje met dat kalfje willen?!

De lach van een kind
Op een vuilstortplaats, of all places, hoorde ik een schaterlach van een heel vrolijk kleutertje. Met een grote glimlach leegde ik mijn auto van al het vuil. Er is werkelijk niks mooiers dan een zorgeloos, gelukkig kind!

Lees ook: Mijn baby sliep niet door het eerste jaar….

De eerste foto van je baby
Helemaal in de kreukels van de bevalling, een plat neusje en helemaal ingepakt en getooid met een veel te groot mutsje, hoog zomer, 32 graden… Op de achtergrond jouw vrijwel levenloze opgeblazen lijf. Whatever; mooiste! foto! OOIT!

Het lachje ’s morgens als je de kleine uit het wiegje haalt
Een zonnestraaltje piept door het schemergordijn en zo zacht mogelijk kruip je de kamer binnen. Baby’s zijn niet achterlijk, hij had je allang ontdekt! En lachen dat hij doet om jouw rare actie! Kan je dag nog beter beginnen?

Een zoet melodietje bij een reclame over baby’s (zoals: ‘twinkle twinkle little star…’)
Het was een reclame over een automerk, maar dat mag de pret niet drukken. Kriebels in mijn buik, kippenvel en natte ogen tijdens mijn zwangerschap. Dit melodietje blijft me altijd bij als de grootste tranentrekker.

Lees ook: 13 leuke feitjes die jij nog niet wist over peuters!

De geur van je eigen baby
Onlangs trokken we een doos open met babykleertjes. Een heel herkenbaar luchtje kwam tevoorschijn, het rook als iets van eeuwen geleden, maar het was zo bekend en zo eigen. Alleen jij weet wat het geurtje van je eigen baby is! Het maakt heel veel bij een mama los.

Een compliment over je kindje
Maakt heel je dag, wat zeg ik, week goed! No more words needed.

Shoppen in een kinderkledingwinkel
‘alleen even kijken…’. DUS NIET! Jurkje in de aanbieding hier, blousje die haar prachtig staat daar, schoentjes om het af te maken… Bij de kassa schrik je je kapot, maar vol adrenaline en met een giga-smile verlaat je het pand.

Samen de oude Disney klassiekers kijken (en je kent alle liedjes nog!)
Heerlijk af en toe, regenachtige dag en samen in een comfortabel pakje (matching uiteraard, van bovenstaand winkeltje) en een lekkere smoothie op de bank. Assepoester erbij, daarna 101 Dalmatiërs. Om het af te maken Belle en het Beest. Bij het verzoek om Dora stopt onze Disney marathon, maar doe ik voldaan de afwas, Assepoester op haar best!

Vanaf een afstandje toekijken hoe je kindje de wereld aan het ontdekken is
Hij raakt een miertje aan, plukt een bloemetje, kijkt minutenlang naar een grassprietje die uit de tegel groeit. Bizar; thuis lijkt een kast vol speelgoed geen genoegdoening te geven en nu kun je ellenlang wegzwijmelen bij een zelfvermakend kind!

Het eerste vriendje/vriendinnetje waar hij hand in hand mee loopt op de peuterspeelzaal
Zo ontzettend aandoenlijk! Hand in hand met die lieve kleine vingertjes lopen ze door het klasje. En als het ene kindje naar huis moet, zwaait het andere verdrietig bij het raam…

Lees ook: 12 dingen die jij nog niet wist over bevallen.

Trakteren op de peuterspeelzaal/school

Helemaal als je aanwezig mag zijn (of het op video wordt opgenomen)! Je stoere meid of bink draagt een immens grote verjaardagshoed en mag iedereen een traktatie geven na alle denkbare verjaardagsliedjes. *Can’t handle the cuteness*

Als je kind je een onverwachte knuffel of kus geeft, als ze wat ouder zijn zelfs zeggen: “Ik houd van je mama”…
Een zekere last but not least! Heeft geen aanvulling nodig lijkt me. Het maakt álles, echt álles van je rottigste rotdag weer goed!

Waar gaat jouw moederhart sneller van kloppen? Deel het met ons op facebook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *