Neeeeeee! WIJ zijn niet zwanger! Wel in verwachting! - My Name Is Mama

Neeeeeee! WIJ zijn niet zwanger! Wel in verwachting! Gezin & Relatie

Ja hoor, deze week was er weer een BN’er die aankondigde dat hij zwanger was. Hoewel Jody Bernal en zijn vriendin over een paar maanden hun eerste kindje verwachten , is alleen zij daadwerkelijk zwanger…

Mannen serieus, houd alsjeblieft eens op met die uitspraak “Wij zijn zwanger!” Jullie zijn totaal niet zwanger, jullie zijn hooguit in verwachting. Als je zwanger bent, ben je over het algemeen moe, misselijk, dij je op den duur uit en word je emotioneel zo flexibel als een stofzuigerslang. Hoewel dat laatste ook goed mogelijk is zonder fysieke zwangerschap, zal het totaal pakket toch neerkomen op degene die het kindje maanden lang in haar lichaam zal huisvesten. Dat is tot op heden toch nog altijd de vrouw.

Deze manier van een zwangerschapsaankondiging vind ik persoonlijk dan ook zo enorm fout. Met name als je bedenkt dat diezelfde mannen weken later bezwaar maken tegen de koppels avond van de pufclub, en zich verbazen over de in rap tempo opvolgende veranderingen aan hun vrouw (mentaal en lichamelijk). Ze rijden nog altijd met hetzelfde gemak (lees: sneldheid) over verkeersdrempels, durven te klagen over het gebrek aan sex (of weten zich totaal geen raad met het spontaan verhoogde libido van hun wederhelft), bij het doen van een gezellig wandelingetje nemen ze een tempo aan wat doet vermoeden dat ze op de vlucht zijn en durven zelfs te klagen over het feit dat je ze ’s nachts uit hun slaap houdt met je gedraai….

Nee, beste mannen die zich schuldig maken aan de “Wij zijn zwanger” opmerking, jullie hebben geeeeeen idee. En zolang het voor jullie simpelweg fysiek onmogelijk blijft om zwanger te worden (laat staan te zijn) is “Wij zijn zwanger” zo’n overgeëmancipeerde en misplaatste opmerking dat zelfs Wilhelmina Drucker er postuum hoofdpijn van krijgt. Jullie zijn in verwachting! Jij, net zo goed als je partner, dat dan weer wel.

Hoe kondigde jullie aan dat jullie een kindje verwachtte? Deel het met ons op Facebook!

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *