De dingen die compleet onbelangrijk zijn geworden sinds ik kinderen heb. - My Name Is Mama

De dingen die compleet onbelangrijk zijn geworden sinds ik kinderen heb. Baby & Kind

Vroeger hechtte Daphne waarde aan mooie hoge hakken, chique handdoeken in de badkamer en een gestyled kapsel. Tegenwoordig is ze blij als ze een keer ’s ochtends kan douchen.

Ik weet nog heel goed dat ik me had voorgenomen nooit zo’n “moeder, moeder” te worden. Daarmee bedoelde ik dan het type wat haar haren altijd in een staart draagt of, nog erger, kort knipt. Het type wat je kan uittekenen in goedkope kleding, wat vooral ‘praktisch’ is, en ik zou ook echt niet zonder make-up de deur uit gaan.

De ervaring leert mij dat ik nog net niet in een joggingbroek mijn kind ’s ochtends naar de peuterspeelzaal breng, maar mijn haar zit standaard in een staart, heeft een uitgroei zo breed als de A2 en zie ik er redelijk ziek uit zonder make-up. Er zijn zoveel dingen veranderd sinds ik kinderen heb, dingen die langzaamaan hun prioriteit verloren, steeds verder naar de achtergrond schoven en uiteindelijk compleet onbelangrijk werden.

Lees ook: Wees gewaarschuwd! Deze fouten maken alle jonge ouders!

Met ‘slechts’ 1 kind had ik nog zeeën van tijd in verhouding tot nu met 2. Ik hoefde er voorheen maar eentje even zoet te houden als ik ging douchen, mijn haar föhnde en mijn gezicht dicht plamuurde. Maar tegenwoordig is er altijd wel iemand wakker die mijn aandacht vraagt. Geef ik die niet dan kan ik er van op aan dat de koelkast is leeggehaald, mijn peuter zich ontpopt tot een ware hovenier (en mijn planten dus volledig kaal plukt) of mijn complete boekenkast leeghaalt. Is het de baby die wakker is dan creëert deze lang niet zoveel troep als zijn broer maar hanteert hij wel de 1,5 meter regel (je weet wel, zodra je uit die zone van 1,5 meter stapt begint zijn onderlip te trillen) en eist hij oogcontact. Zo niet dan zet hij hem op en huilen, waarmee vervolgens de oudste weer wordt gewekt….Je snapt het wel…

Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik zelden een beroep kan doen op mijn partner (want die ontwaakt vaak in hotels en schuift aan bij het ontbijtbuffet) en dus niet hoef te rekenen op iemand die even een oogje voor mij in het zeil houdt. Dit betekent dus iedere dag vroeg het bed uit en de kinderen eten geven, wassen, aankleden, weer voeden en vermaken. Ik vind het al een enorme prestatie als ik om 11:00 zelf aangekleed ben, dat mijn haar dan in een slonzig knotje wordt gefrommeld en ik alleen wat dagcreme op mijn gezicht doe is al een luxe! Hoe anders was dat nog 3 jaar geleden. Toen hechtte ik nog waarde aan dingen die nu complete onzin lijken.

Hakken.
Tijdens mijn zwangerschap leek het me niet gezond om op hakken te lopen, mijn rug en benen hadden al zo veel te leiden, dat een platter schoentje mij een betere optie leek. Ze, die hakken dus, verdwenen tijdelijk in de kast. Althans dat was het plan. Want tot op de dag van vandaag staan die schoenen daar nog steeds. Na de geboorte bleken mijn voeten een maat kleiner te zijn geworden en verloor ik ieder hakje. En geveterde schoen (sneakers dus) bleef beter zitten. En daarnaast rent dat ook stukken makkelijker als mijn peuter ineens weer met een onbewuste suïcidale ingeving richting een drukke straat rijdt met zijn fietsje.

Bekijk ook: Dit gebeurt er met je kind na een paar minuten in een warme auto! SCHOKKEND! (video)

Badhanddoeken.
Vroeger lagen er om en om spierwitte en antraciet grijze handdoeken op onze badkamer, van die lekkere grote waar je je hele lichaam mee kunt beslaan en wat kleinere om je haar mee te drogen. Uiteraard ook gastendoekjes en kleine washandjes in diezelfde kleurstelling. Ze lagen op kleur gesorteerd. Tegenwoordig is alles verwassen, zitten er hier en daar vlekken in die er nooit meer uit zullen gaan (haarverf, bleek…) en ben ik überhaupt blij als ik een droge handdoek heb als ik uit de douche stap. Ik droog me trouwens ook net zo makkelijk af met een babyhanddoek of een hydrofiele doek als die wel voor handen zijn.

Dure kleding.
Tegenwoordig geef ik liever geld uit aan mijn kinderen dan aan mijzelf. En echt winkelen in een fysieke winkel is ook uniek. Vrijwel alles bestel ik online en laat ik thuis bezorgen, snel even passen (of er gewoon van uitgaan dat het past) en klaar. Sinds ik kinderen heb blijft kleding ook nooit langer dan een minuut (hooguit 2 schoon). Ik heb die illusie dan ook echt laten varen. Snot, snoep, poep (serieus!) kots…..het is bijna een bingo spel. En de afgelopen 3 jaar schommelt mijn maat ook continue. Ik schommel heen en weer tussen de 55 en 60 kilo wat toch een maat scheelt en aangezien dat gewicht vooral op mijn benen buik en billen zit zijn het vaak de jeans die als eerst vervangen moeten worden. Voorlopig doe ik het maar gewoon met die wat goedkopere merken die er in de kast liggen tot mijn gewicht weer wat stabieler is.

Een frisse ochtend douche.
Vervang frisse maar voor stressvolle. Ik ben feitelijk verplicht om de kinderen ook bij mij onder de douche te zetten zodat ik ze in ieder geval in de gaten kan houden en ze van elkaar afblijven en mijn kasten niet plunderen. Daarna eerst de kinderen afdrogen en aankleden en dan als de bliksem mijzelf want des te korter ze alleen gelaten worden des te beperkter de puinhoop. Nee dat gejaag staat me zo tegen dat ik dan maar gewoon s’avonds douche en lekker fris mijn bedje in duik.

Haarföhnen.
Bij mij thuis enkel mogelijk als de kinderen beide slapen, en als ze slapen houd ik dat graag zo. Dan ga ik zeker niet het risico nemen ze te wekken met de herrie van een föhn.

En zo heb ik nog wel een complete lijst, waaronder ook make-up, schone BH’s en mooie handtassen vallen. Je zult zelf vast ook wel een paar van die dingen hebben die compleet onbelangrijk zijn geworden (of simpelweg onmogelijk). Wat is dat voor jou? Praat mee op facebook.

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten