Onzekerheden tijdens je zwangerschap waar je eigenlijk best heel hard om mag lachen! - My Name Is Mama

Onzekerheden tijdens je zwangerschap waar je eigenlijk best heel hard om mag lachen! Baby & Kind

Bang zijn om je baby te verpletteren, je vliezen te breken tijdens het niezen of om de baby per ongeluk pijn te doen? Je bent echt niet de enige die hier last van heeft. Daphne verzamelde via Facebook de meest voorkomende onzekerheden van zwangere vrouwen waar we stiekem heel hard om moeten lachen.

1. Zwanger of gewoon dik?
Die lastige eerste periode waarin je al wel wat aankomt en je buik al behoorlijk begint te groeien maar het nog niet heel erg duidelijk is dat er in die buik een kindje groeit. Je ziet de mensen naar je kijken en bent bang dat ze denken dat je gewoon dik bent in plaats van zwanger.

54288802

2. Angst om te poepen.
Dit was een van mijn persoonlijke angsten. Ik was zo bang dat ik te veel kracht zou zetten en daarmee een miskraam zou veroorzaken. Later kreeg ik opnieuw angst om te poepen maar dat had meer te maken met het veroorzaken van enorme aambeien (kom ik nog wel een keer op terug).

3. Je baby dubbel vouwen.
De angst om je baby helemaal dubbel te vouwen wanneer jij voorover bukt om bijvoorbeeld je veters te strikken (zolang je dat nog zelf kan). Even een reminder, je baby zit al aardig dubbel gevouwen in je buik.

4. Sex.
Dit is een van de meest genoemde! De angst om de baby te raken tijdens de sex. Dames laat ik jullie geruststellen. De baby zit veilig verborgen achter de slijmprop dus die heeft er echt geen last van.

Lees ook: Vroeger had ik een strakke buik. 9x wat er veranderd na de bevalling.

5. Niesfobie.
Je hoofd gebruiken als een eod. container omdat je bang bent om voluit te niezen, stel je voor dat je hiermee je vliezen breekt. En op zich komt dat ook nog wel redelijk vaak voor maar wellicht stelt het je gerust als je weet dat slechts 10% van de bevalling überhaupt begint met het breken van de vliezen.

6. Baby Pletter.
Je durft niet meer op je buik te gaan liggen uit angst dat je je baby verplettert, en ook tijdens de sex waarschuw je je partner meerdere keren om niet te veel op je buik te gaan leunen.

7.  Prikken en duwen.
Ik had de eigenaardige gewoonte om gedurende de dag in mijn buik te prikken om een reactie uit te kokken van mijn baby. Tot grote ergernis en angst van mijn partner die er van overtuigd was dat er een mogelijkheid bestaat dat je hiermee in het oog van je kind prikt. Of erger, dat je een blijvende deuk duwt in bijvoorbeeld zijn voorhoofd.

8. Springen en rennen.
Oh vreselijk je zou je kind hier toch een hersenschudding mee bezorgen? Nee, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Lees ook: Mijn baby sliep niet door het eerste jaar.

9. Kater of zwanger?
De dag na Koningsdag stond ik ik te kotsen op het super drukke Mariaplaats in Utrecht. Ik was pas een paar weken zwanger en je kon nog niet zien dat ik zwanger was. Daar stond ik dan met een (lek) plastic zakje vol kots. Ik zag die mensen denken…”Zo die heeft nu spijt dat ze gister zoveel gezopen heeft”.

10. Stoten.
Ik moest enorm wennen aan mijn steeds groter wordende buik en vergiste mij regelmatig in mijn omvang. Zo had ik regelmatig dat ik een kastdeurtje tegen mijn buik aan duwde bij het openen of tegen de rand van een tafel botste als ik aanschoof. Ik kon me dan echt uren schuldig voelen omdat ik bang was dat ik mijn kind misschien wel een blauwe plek had bezorgd.

Staat jouw onzekerheid hier nog niet bij? Deel hem in een reactie op facebook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *