Dit veranderde mijn gedachte bij het woord "McDonald's" volledig! - My Name Is Mama

Dit veranderde mijn gedachte bij het woord “McDonald’s” volledig! Gezin & Relatie

Als ik zeg McDonald’s dan denk jij hoogstwaarschijnlijk aan Big Mac, heerlijke zoute frietjes, hamburgers, chicken McNuggets of een ijskoude McFlurry. Daphne denkt sinds kort echter aan wat anders.

Niet zo heel lang geleden werd ik door een kennis getagd in een berichtje op Facebook. Of ik ergens mee wil helpen is de vraag. Ik lees het originele bericht. Het is een oproep van het Ronald McDonald’s Huis in Utrecht. Ze zijn op zoek naar 2 magnetron sterilisators van Philips Avent. Wie mijn blog al wat langer leest weet dat ik zelf groot fan ben van dit merk en dat ik een jaar geleden een mooie samenwerking had met Philips Avent. Uiteraard heb ik de gewenste sterilisator in huis, sterker nog ik heb er nog 1 compleet nieuw in de verpakking staan. Ik hoef dan ook totaal niet na te denken of ik deze wil schenken aan het huis. Dat is uiteraard een volmondige ‘JA!’

Ronald McDonald’s Utrecht

Diezelfde middag ga ik langs om hem te brengen. Het Ronald McDonald’s in Utrecht huis ligt pal naast het Wilhelmina KinderZiekenhuis (WKZ). Logisch ook. Ik wist helemaal niets over dit fonds behalve dat het dus gelinkt is aan McDonald’s, maar ik had me er totaal geen voorstelling bij. Ik werd aangenaam verrast. Het zag er uit als een klein hotel wat gebouw betreft. Wanneer ik op zoek ga naar de ingang kom ik langs een ruimte met een groot raam en zie daar een dame druk bezig met wasgoed. Ze ziet me aankomen en wijst me richting de deur, daar ontvangt ze me vriendelijk. Ik stap naar binnen en kom in een hal waar ik allemaal speelgoed zie, daarna stap ik een grote huiselijke woonkamer binnen waar meerdere vrouwen zitten.  Ze zijn enthousiast en blij dat ik de sterilisator kom brengen.

Vrijwilligers.

Het verbaast me dat er zoveel vrijwilligers waren, want dit was dus duidelijk echt veel groter dan ik had kunnen bedenken. Ook de omvang van het pand maakt indruk op me. Hier kunnen behoorlijk wat gezinnen verblijven of het nu voor lang of kort is. Dat is ook echt wel nodig waarschijnlijk gezien de omvang van het naastgelegen WKZ.

Uren lang reizen.

Het zette me aan het denken. Wat wilde ik vroeger het liefst als ik me niet lekker voelde of ziek was? Mijn ouders. Niets is fijner als je vader of moeder bij je te hebben die je knuffelt, je hand vasthoudt of je voorleest als je niet lekker bent, zenuwachtig of bang bent. Maar een ziekenhuis is natuurlijk geen hotel en de bedden en ruimte is nodig voor patienten. Sommige ouders zouden iedere dag uren heen en weer moeten reizen om bij hun kind te kunnen zijn, wanneer deze in het ziekenhuis ligt. Een nachtmerrie lijkt me dat en ook een behoorlijke mentale en financiële last. Wat fijn dat er Ronald McDonald’s huizen bestaan!

Extra happy Happy Meal.

En vandaag zit ik met mijn kinderen aan tafel in het McDonald’s Restaurant vlakbij ons huis. Ze lachen, ze eten lekker van hun frietjes en rennen achter elkaar aan in de speelruimte. Ik bedenk me hoe bevoorrecht ik ben dat ik hier nu met ze zit. Ze zijn gezond, ze zijn gelukkig, ze hebben geen zorgen. Op de zijkant van hun Happy Meal staat “Er zit een EXTRA glimlach in het Happy Meal” en ik denk aan de gezinnen die hier nu niet kunnen zitten. Maar het feit dat we met ons bezoekje vandaag toch een kleine financiële bijdrage hebben geleverd aan een organisatie die deze gezinnen helpen toch zoveel mogelijk samen te zijn geeft me wat extra voldoening.

Wil je meer weten over dit fonds? Klik dan HIER.

** Dit is GEEN gesponsord artikel. Het artikel is op eigen initiatief tot stand gekomen zonder medewerking van het Ronald McDonald’s Kinderfonds of 1 van de Ronald McDonald’s huizen.**


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten