Dit vraag je dus niet aan die gescheiden moeder op het schoolplein! - My Name Is Mama

Dit vraag je dus niet aan die gescheiden moeder op het schoolplein! Gezin & Relatie

Sascha is sinds enkele jaren niet meer samen met de vader van haar zoon.Zij en haar ex-man kunnen niet echt goed met elkaar door 1 deur.  Hij heet ook niet voor niets EX-man. Hoewel 1 op de 3 huwelijken strandt voor het oudste kind 3 jaar is blijven andere moeders op het schoolplein het een interessant onderwerp vinden.

Gezien Sascha pas/al/toch 30 jaar oud is houdt dat de medemens niet tegen om hun ongezouten mening te geven. Regelmatig komt het onderwerp ter sprake in een gesprek met andere moeders of de juf. Dit zijn wel de meeste voorkomende vragen en opmerkingen die zij te horen krijgt als gescheiden moeder.

Hoe lang was je getrouwd dan?
Vooral die DAN achter deze vraag… (Vermoedelijk ook omdat mensen mij regelmatig 5 tot 10 jaar jonger schatten) ik maak geen geheim van de duur van mijn huwelijk:  1,5 jaar. Tsja, die hele scheiding duurde inderdaad langer. Nee wij kenden elkaar al veeeeel langer, maar jij vroeg toch hoe lang ik getrouwd was. Ik zie de relevantie van deze vraag dan ook niet echt.

Misschien komt het wel weer goed!  
Nou ik mag toch hopen van niet! Scheiden terwijl er een kind in het spel is, dat is geen besluit dat over 1 nacht ijs gaat. Na maanden relatietherapie was de koek gewoon op, vooral van mijn kant.

Hebben jullie goed contact?
Ja ontzettend goed, wij lopen de deur bij elkaar plat, nodigen elkaar uit op feesten en partijen en houden iedere woensdag middag een thee kransje. Nee, niet dus. Gescheiden of ex betekent in sommige gevallen dat je elkaar niet meer kunt luchten of zien. Groot respect voor de gescheiden vaders en moeders die dit wel kunnen. Wij hebben formeel contact over onze zoon en ik houd mijn ex goed op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. Dat hoort nu eenmaal bij het ouderschap.

Hoe is het contact tussen je nieuwe vriend en je ex-man? 
Nou zo nieuw is hij niet hoor, wij zijn al enige tijd samen. Mijn partner en mijn ex kennen elkaar en daar blijft het bij. Het contact met betrekking tot onze zoon gaat tussen mij en mijn ex-man en daar komt een ‘derde’ niet tussen (lang leve het ouderschapsplan).

Wat knap dat jullie samen naar de ouderavond komen!
Ja, bedankt. Mijn ex laat zo af en toe zijn gezicht zien bij een schoolactiviteit, maar dan voornamelijk bij de ‘moetjes’. De rest van het jaar is hij onzichtbaar dus geniet vooral van dit moment. Mijn zoon herinnerde mij onlangs ook nog even fijntjes aan zo’n andere eigenschap van zijn vader. “Papa is echt vaak verliefd mama! Hoe heette dan vorige vriendinnetje ook alweer?”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *