SERIE INTERVIEW: Mannen over het vaderschap. Brian: "Ik vind het slopend". - My Name Is Mama

SERIE INTERVIEW: Mannen over het vaderschap. Brian: “Ik vind het slopend”. Gezin & Relatie

Vaders. Je hoort ze niet zo vaak over het ouderschap praten.  Maar hoe ervaren onze mannen het vaderschap? My Name Is Mama vroeg 5 mannen eerlijk te zijn over het ouderschap. Hun verwachtingen versus de realiteit.  Brian bijt deze week het spits af.

 

*Dit interview is voor het eerst verschenen op 8 mei 2015 en sinds dien enkele keren herpubliceerd.

Mijn eigen moeder overleed toen ik 15 was, twee jaar later had ik ook geen vader meer. Ik wil mijn kinderen de onbezorgde jeugd geven die ik zelf niet had

Brian (31), vader van Quintin (2,5) en Logan (5 maanden).
“Ik heb me ernstige zorgen gemaakt tijdens de zwangerschappen. Mijn vriendin was 9 maanden lang ziek door HG (Hypermesis Gravidarum). Als zij niet boven het toilet hing lag ze te slapen. Tijdens haar tweede zwangerschap was dat nog veel erger, omdat zij toen al een peuter had rondlopen en ik veel weg ben vanwege mijn werk. Ik vraag me nog steeds af hoe zij dat twee keer heeft overleefd. Beide kinderen zijn geboren met een geplande keizersnede, een raar fenomeen. Daar stonden we dan allebei met onze agenda’s in de hand een geboorte datum te prikken bij de afsprakenbalie van het ziekenhuis. Ik was behoorlijk zenuwachtig voor de bevallingen. Ik hoopte zo dat alles goed zou gaan, met de kinderen maar vooral met mijn vriendin”.

foto(59)

Iedere nacht om de twee uur wakker worden door een hysterisch huilende baby maakt geen leuker mens van je. Dat legt veel druk op je relatie, ik ben er trots op dat onze relatie daar tegen opgewassen is

“De eerste dagen na de bevalling vind ik niet zwaar, ik vind het slopend! Vooral bij de eerste, ik was zo onzeker en kon me echt om alles druk maken. Ik pendelde een paar keer per dag heen en weer tussen het ziekenhuis en ons huis vanwege de huisdieren, dat brak me zo ongelooflijk op dat ik de tweede dag al een zenuwinzinking kreeg. Da nachten waren hels. Quintin was flink uit zijn doen vanwege de bevalling en had een enorm punthoofd doordat hij vast lag met zijn hoofd onder de borstkast van zijn moeder. Zodra hij wakker was ging hij los. Hij was een krijsbaby. Dit heeft overigens nog zo’n 14 maanden geduurd. Dat was zwaar. Iedere nacht om de twee uur wakker worden door een hysterisch huilende baby maakt geen leuker mens van je. Dat legt veel druk op je relatie, ik ben er trots op dat onze relatie daar tegen opgewassen is”.

 

Lees ook: SERIE INTERVIEW (2/5): Mannen over het vaderschap.Hubert “Het was zeker geen bewuste keuze.”

“Ik geniet enorm van mijn twee zonen, vooral nu Quintin ouder wordt en kan praten. Wij delen veel interesses, zo zijn we allebei helemaal gek van vliegtuigen. Logan is een totaal andere baby dan zijn grote broer. Niet alleen in uiterlijk maar ook wat karakter betreft. Logan is heel snel tevreden, is heel erg vrolijk en erg ontspannen. Misschien komt dat ook wel door onszelf. Bij een tweede heb je niet het idee dat je dat wiel weer opnieuw moet uitvinden, het hoeft allemaal lang niet zo perfect en volgens het boekje als bij die eerste. Het is wel enorm druk met twee kinderen vooral als ze allebei aandacht en zorg nodig hebben bijvoorbeeld tijdens het eten of als ze naar bed gaan.”

Bij een tweede heb je niet het idee dat je dat wiel weer opnieuw moet uitvinden, het hoeft allemaal lang niet zo perfect

“Ik voel me niet schuldig dat ik veel van huis ben. Mijn kinderen zijn het gewend, al is het wel erg intensief voor mijn vriendin. Als ik vrij heb ben ik ook echt vrij, ik hoef dan geen werk voor te bereiden of wat dan ook. Ik probeer mijn gezin dan veel aandacht te geven, leuke dingen te doen met z’n vieren, hoewel er ook wel eens geklaagd wordt dat dat het ritme van de kinderen volledig in de war schopt. Ik geniet het meest als ik zie dat mijn kinderen genieten. Als ze lachen, het naar hun zin hebben en als ik merk dat ze lekker in hun vel zitten. Dat zit hem vaak in kleine dingen, zoals tijdens verstoppertje spelen in de woonkamer, Quintin gaat dan helemaal uit zijn dak. Ik ben enorm beschermend naar mijn zonen, ik wil graag dat ze gelukkig zijn. Dat ze fijne vrienden krijgen, het goed doen op school en de studie kunnen gaan volgen naar hun keuze. Mijn eigen moeder overleed na een lang ziekbed toen ik 15 was, twee jaar later had ik ook geen vader meer. Ik wil mijn kinderen de onbezorgde jeugd geven die ik zelf niet had”.

Lees ook: Baby op komst? Mannen dit moeten jullie weten over het vaderschap!

IMG_4035IMG_4034

 

 

 

 

 

 

 

 

“Wat ik toekomstige vaders wil meegeven is dat zij meer moeten lezen dan alleen het boek van Kluun wat iedere toekomstige vader door de strot wordt gedrukt. Ik kwam na de bevalling echt in een ‘wir war’ van babytermen terecht. Vooral de eerste dagen komt er onwijs veel op je af, het is dan wel prettig als je weet wat waar voor is en nog belangrijker waar het ligt.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten