Typische situaties voor moeders die kolven. "Hoor ik nou een brulkikker?" - My Name Is Mama

Typische situaties voor moeders die kolven. “Hoor ik nou een brulkikker?” Baby & Kind

Zelf was Daphne een fulltime kolver. Doordat haar peuter standaard op schoot wilde als zij borstvoeding gaf  aan haar jongste liet ze het live voeden al vrij snel achter wegen en ging ze over op een elektrische dubbele kolf. Zij en haar kolf hadden een echte haat liefde verhouding.

favorite-thing

Die keer dat ik zat te kolven en de hond continue zat te mompelen naast me viel al snel het kwartje dat zij de motor van mijn kolf imiteerde. Daar zat ik dan bijna een half uur met de motor op schoot en een mompelende hond naast me, een typische situatie. Of die keer dat ik zei dat ik moest kolven en mijn gesprekspartner ineens over handicaps begon (“Nee K-olven, niet golfen…”) En zo had ik er meer.

1. Vergeten een fles onder de connector te draaien.
Na het toeschiet reflex voelde ik ineens een warme gloed over mijn buik lopen. Pas na ruim een minuut had ik in de gaten dat ik vergeten was een flesje onder de connector te draaien. Wat een zooi… Met alleen een schoon shirt red je het niet. Je moet je echt gaan wassen, niet alleen plakt de melk enorm, het gaat na een uurtje ook best flink ruiken…

2. Een rustig (en schoon!!!) plekje bemachtigen.
Kolven buiten de deur is een ware survival. Niet alleen wil je een plekje waar je schoon zit (een toilet vind ik zelf echt geen optie) er moet ook nog de mogelijkheid zijn om je flesjes even neer te zetten na het kolven (dat doe ik dus echt niet op de grond) en het moet er ook rustig zijn zodat er niet om de haverklap iemand aan de klink staat te trekken of op de deur staat te kloppen (Wat begrijpen mensen niet aan “op slot”). Het geluid van mijn elektrische kolf was ook in de wijde omtrek te horen (denk: Brulkikker) dus bij voorkeur had ik ook een ruimte die enigszins wat geluiddempend was. En jij dacht dat een rustig plekje vinden om borstvoeding te geven al een uitdaging was…

explicitsign
3. Een pakezeltje voor je kolf.
Mijn kolf paste met geen mogelijkheid in een handtas. Je hebt eerder een hele hutkoffer nodig om de motor, de adapters, de flessen en de borstschildjes in mee te nemen. En een hydrofiele doek zodat je het hele zooitje na gebruik even kan afspoelen en drogen. Het is niet voor niets dat er een reistas bij mijn kolf werd geleverd.

4. Kolven met gezelschap.
“Wow je tepels kunnen echt HEEL lang worden” eh ja klopt kun je misschien even niet zo naar mijn tepels staren, het geluid van de kolf is al gênant genoeg… Waarom kolf ik ook alweer als er andere bij zijn?

5. Knoeien.
Oh wat kon ik mezelf intens haten als ik tijdens het opruimen per ongeluk het flesje melk omstootte. De eerste kraamhulp die ik had heeft ook ooit per ongeluk een volle fles omgegooid “geeft niets” zei ik, maar op dat moment had ik het liefst dat ze direct naar huis ging en NOOIT meer terug kwam…

MjAxMi00ZWNjNTQ2Mjk4NDNiMDg2
6. Je vergeet een onderdeel.
Oh just shoot me! Je voelt het jeuken, prikken, de stuwing wordt steeds erger. Je doet nog maar een extra borstenpad in je BH “Wil er iemand nog wat melk door zijn Senseo?” Waarom ben je zo dom geweest om de slangen van je connectors te vergeten? Je ziet je borsten blauw aanlopen en ze zijn inmiddels zo hard dat ze een vierkantige vorm hebben aangenomen  Je maakt je druk over mogelijke striae die dit tot gevolg kan hebben. En in een pure vlaag van wanhoop hang je boven het toilet en probeer je jezelf te melken…

7. Je vergeet de melk in de koelkast te zetten.
Voelde voor mij ongeveer hetzelfde als het verliezen van een portemonnee met daarin €200,-….

8. Borstboer.
Huh?! Ja die bestaan… Op het moment dat je schildje niet meer helemaal aansluit op je borst creëer je een geluid niet te verwarren met de boer van een nijlpaard.

9. Douche dillema.
“Zal ik voor het douchen nog even kolven of erna?” ERVOOR! altijd ervoor, je bespaart jezelf een hoop tijd aan dweilen, poetsen en opnieuw douchen.

10. Zwart is het nieuwe gekleurd.
Iedereen die kolft (of live borstvoeding geven) weten dat zwart de meest veilige kleding optie is, of een heel druk patroon. In beide gevallen valt het niet op als je een lek vlek hebt.