9 xlichaamsdelen die veranderd zijn na een zwangerschap

Vroeger had ik een strakke buik! 9x wat er veranderd is na een zwangerschap. Baby & Kind

Tijdens haar eerste zwangerschap kwam Daphne maar 6 kilo aan. “Ondanks dat ik enkele weken na de zwangerschap weer op mijn oude gewicht was, waren de sporen van de zwangerschap duidelijk te zien”. 12 weken na zwangerschap 2, zit zij opnieuw met een hangbuik, ‘rugvetjes’ en dijen die (naar eigen zeggen) wat weg hebben van een poffertjespan.

Daphne vroeg een paar vriendinnen hun post-zwangerschapslichaam eens onder de loep te nemen. Samen stelde zij deze lijst samen met meest opvallende veranderingen.

Tepels.
Ooit waren ze zo schattig klein en roze. Ze zijn verjaagd door grote bruine schijven met enorme spenen erop.

Borsten.
Niet alleen zitten ze vol striae (dat krijg je als ze van de een op de andere dag naar cup 75H transformeren). Nu ze zijn geslonken hangen ze er een beetje verveeld bij en voelen ze aan als een zakje ‘smurfensnot’. Vriendin Esther daarentegen verruilde haar B cup voor een volle D en mocht deze houden, zelfs na de borstvoeding!

Buik.
Ik ben 29, maar mijn buik ziet er uit als die van een doorsnee 60 plusser. Hij hangt, voelt als springkussen en als ik iets voorover buk, springen er spontaan 100 rimpels in…. Yuk! Esther: ”Vreselijk dat mijn buik als een pudding voor me ligt als ik op mijn zij in bed lig. Ik had een paar jaar terug zo’n mooie strakke buik”.

Lees ook: Mijn baby sliep niet door het eerste jaar.

Striae.
Niet alleen op borsten en heupen, maar met een beetje pech ook op je buik. Karin “Iemand probeerde mij op te beuren met de opmerking dat ik trots moest zijn op mijn strepen, dat is een tijger ook. Zal ik mijn extra kilootjes dan ook maar accepteren en me voordoen als een zeekoe?”

Extra kilo’s.
Van de 27 kilo die ze tijdens de zwangerschap aankwam, is Esther er inmiddels al 22 kwijt. “Door die 5 extra kilo’s kan ik nog steeds mijn trouwring niet om, en de baggyjeans van toen, draag ik nu als een skinny”.

Huid.
Ondanks dat ik niet veel aankwam, ziet mijn lichaam er wel zo uit. Mijn huid is verslapt, mijn dijen en bovenbenen zitten vol met putjes en mijn taille is verleden tijd. De huid op mijn rug is zo slap dat als ik strakke kleding draag er ‘rugvetjes’ ontstaan, en tijdens mijn zwangerschap ontstonden er overal rode puntjes in mijn huid. De meeste verdwenen na de bevalling maar die ene in mijn gezicht is uiteraard gebleven just my kind of luck…

Voeten.
Niet alleen zaten ze tegen het eind van mijn zwangerschap vol met eelt, ze zijn ook een stuk breder geworden. Het gevolg is dat ik geen een van mijn pumps meer pas.

Haar.
Tijdens mijn zwangerschap verloor ik nog maar enkele haren en het groeide als kool! (Geldt trouwens ook voor mijn nagels). Ik geniet nu van een heerlijk volle bos en als ik het föhn, blijft het ook lekker stevig zitten. Helaas weet ik dat dit zal overgaan zodra mijn hormoonhuishouding weer in balans komt, dan valt het uit… met plukken tegelijk.

Lees ook: 12 bizarre feitjes die jij nog niet wist over baby’s!

Bekkenbodemspier.
Niet zichtbaar maar wel duidelijk merkbaar, je bekkenbodemspier. Een lachbui of een keertje niezen en je laat spontaan je plas lopen. En kon je het vroeger uren achter elkaar ophouden, na je zwangerschap lijkt je blaas wel te zijn gehalveerd…

Maar als ik naar mijn lichaam kijk denk ik, daar hebben 2 gezonden baby’s ingezeten. 9 maanden lang heeft mijn lichaam ze laten groeien en alles gegeven wat ze nodig hadden. Mijn lichaam is veranderd, maar dat ben ik ook. Ik ben nu moeder, en dat dat wellicht wel te zien is aan mijn lichaam vind ik heus niet zo erg.

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten