Verdien geld met moedermelk! De nieuwe hype onder de superfoods! - My Name Is Mama

Verdien geld met moedermelk! De nieuwe hype onder de superfoods! Lifestyle

Chiazaad, quinoa, goijbessen en nu dus ook moedermelk! Het assortiment aan superfoods krijgt hiermee een wel heel bijzondere uitbreiding.  Pas op moeders want voor je het weet zijn niet alleen de schappen van de kunstvoeding helemaal leeg maar ontstaat er ook een zwarte markt aan moedermelk.

Nou komt dat even mooi uit ik heb nog een vriezer vol liggen met enkele liters wit goud, dus wie weet wat het nog oplevert. Er is namelijk een behoorlijke markt voor moedermelk, zo meldt De Telegraaf vandaag. En daar wordt dan ook direct misbruik van gemaakt. Onlangs werden er namelijk testen gedaan en bleek dat er van de 102 stalen 11 waren aangelengd met koemelk(!)

Lees ook: Vrouwen met kleine borsten geven minder melk”. 15 fabels over borstvoeding!

Ook worden de positieve effecten van moedermelk op volwassenen enorm overschat. Zo zou moedermelk goed zijn voor de ontwikkeling van spieren,  het zou het immuniteit stimuleren en zelfs kanker genezen. Maar deskundigen slaan alarm, en waarschuwen voor de gevaren. Want wat weet je immers van de melkdonor af? Welke levensstijl houdt zij er op na? Gebruikt zij drugs, medicatie, of voeding waarvoor de ontvanger wellicht allergisch voor is? En wat te denken van ziektes en infecties? Zoals syfilis, hepatitis en zelfs HIV!

Toch zullen er ongetwijfeld zat moeders zijn die op deze manier een graantje (lees: euro) willen meepikken. Mijn eigen voorraad blijft in ieder geval gewoon in de vriezer liggen voor de jongste en heel misschien gebruik ik het nog wel om pannenkoeken mee te bakken als de melk op is!

Wat vind jij? Logisch dat moeders hier aan willen verdienen of complete misbruik van de kostbare moedermelk? Praat mee over dit onderwerp op de facebook pagina!

Lees ook: Typische situaties voor moeders die kolven. “Hoor ik nou een brulkikker?”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *