"Lekker blijven oefenen" wat je niet wil horen als zwanger worden maar niet lukt. - My Name Is Mama

“Lekker blijven oefenen” wat je niet wil horen als zwanger worden maar niet lukt. Gezin & Relatie

Helaas is zwanger worden niet voor iedereen even vanzelfsprekend. En als je al een tijdje wacht kunnen de volgende opmerkingen echt bloed irritant of ronduit pijnlijk worden…

1. Begin er niet aan.
Wow… Deze is echt keihard! Ik schaamde me dan ook echt de ogen uit mijn kop toen ik mezelf deze opmerking vorige week toch hoorde zeggen tegen een man op de sportschool. Jonge man, net getrouwd. Geen idee of hij überhaupt een kinderwens heeft, maar ik had het nooit (NOOIT!) mogen zeggen toen ik even lekker van me af zat te mopperen over hoe druk en zwaar ik het ouderschap vind. Ik moet hiervoor echt nog even mijn excuses gaan aanbieden…

2. Lekker blijven oefenen.
Deze vond ik persoonlijk ook verschrikkelijk. Na miskraam nummer zoveel, ook pijnlijk. Lekker blijven oefenen… Miskraam? Ah jammer kennelijk niet goed genoeg geoefend?! Voor sommige stellen wordt de sex er ook echt niet leuker op wanneer thermometers, agenda’s en zelfs de klok bepalen wanneer zij het moeten doen.

3. Misschien moet je gezonder leven.
Dit is indirect een verwijt dat het wellicht gewoon je eigen schuld is. Tuurlijk kan over- of ondergewicht een belemmering vormen voor de vruchtbaarheid, dat weten de meeste mensen echt wel. Daarbij heb je vaak geen besef van wat sommige vrouwen moeten laten (en nemen) om hun kans op een zwangerschap te verhogen.

4. Neem een hond, kun je daar lekker voor zorgen.
Oh ja, is bijna hetzelfde inderdaad!

5. Je bent nog jong, jouw tijd komt heus nog wel!
Wie zegt dat? En wat als het helemaal niet gaat lukken?

6. En, wanneer begin jij aan kinderen?
Met deze opmerking kan je vrijwel enkel de plank compleet misslaan… Er zijn maar weinig stellen die er openlijk voor uit komen dat ze druk bezig zijn met hun kinderwens. Vragen wanneer zij hier aan gaan beginnen, terwijl ze wellicht al ruim een jaar (of langer) bezig zijn is dus op z’n aller minst ongepast.

7. Je mag die van mij wel een dagje lenen, misschien bedenk je je dan nog.
Toen ik zelf nog geen kinderen had, vond ik oppassen op kinderen echt onwijs leuk. Toch zal het nooit hetzelfde voelen als zorgen voor je eigen kind. Je wil toch die onvoorwaardelijke liefde voelen? En een kinderwens verdwijnt niet vanwege het feit dat iemands andere kinderen etterige loedertjes zijn.

8. Misschien ben je er gewoon te veel mee bezig.
Ja, gek he? Als je en enorme kinderwens hebt en het lukt niet, je in een medische molen terecht komt en je iedere dag hormonen moet spuiten dan ‘vergeet’ je dat niet even terloops…

9. Bij ons was het in 1 keer raak!
Good for you… En bedankt dat je zo betrokken bent…

10. Staar je er niet op blind, het ouderschap is ook niet alles.
Iemand met een onvervulde kinderwens wil niets liever dan in verwachting raken en een kindje krijgen. En hoewel de meeste ouders zullen beamen dat het ouderschap ook enorme diepe dalen kent, hebben de meeste van ons toch bewust voor het ouderschap gekozen en waren we dolgelukkig met de zwangerschap en de komst van onze kinderen. Als deze keuze je op wat voor een reden dan ook niet geboden wordt, is dat enorm pijnlijk.

11. Ach jullie hebben er toch al 1? (of 2 of 3?).
Een onvervulde kinderwens kan even zo goed enorm pijnlijk zijn als iemand al 1 of meerdere kinderen heeft. Het verlangen naar nog een kind kan enorm grot zijn en ook een enorme leegte en gemist creëren.

Heb jij dit meegemaakt? Wat vond jij de meest hinderlijke of pijnlijke opmerking? Deel het met ons op Facebook!

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *