Scheiden is geen kinderspel. Workshop voor ouders die uit elkaar gaan. - My Name Is Mama

Scheiden is geen kinderspel. Workshop voor ouders die uit elkaar gaan. Gezin & Relatie

Een relatie die ten einde komt is vaak verdrietig. Wanneer er kinderen in de relatie zijn, zijn zij echter vaak de grootste ‘verliezers’. Villa Pinedo heeft een workshop ontwikkeld, speciaal voor ouders die gaan scheiden.

Volgens het CBS zijn er in Nederland circa 1,1 miljoen (!) kinderen van gescheiden ouders. Dat is niet zo vreemd als je je beseft dat 40% van de huwelijken ontbonden worden. Dan praten we over huwelijken en dus nog niet eens over de ouders die ongehuwd samenwonen. Het trieste is dat van de gescheiden ouders die weer een nieuw (samengesteld) gezin vormen, 60% ook weer uit elkaar gaat. Dit betekent dat deze kinderen meerdere scheidingen meemaken.

Een groot aantal kinderen lijdt ernstig onder de scheiding van hun ouders, zeker wanneer het om een vechtscheiding (oftewel complexe scheiding) gaat. Maar liefst 20% van de scheidingen, is een vechtscheiding. Naar schatting hebben zo’n 16.000 kinderen hiermee te maken en komen er jaarlijks 3.500 bij. Dit aantal zal met de jaren toenemen.

Workshop scheiden voor ouders.

Workshop? Waarom?
Omdat een scheiding naast verdriet ook heel veel stress en vragen oplevert bij kinderen. Wie wil nou niet voorkomen dat zijn kind met deze stress en zorgen wordt opgezadeld? Oprichtster van Villa Pinedo, Marscha Pinedo, heeft vanuit haar eigen ervaring met gescheiden ouders en haar werk als kindertherapeut, deze workshop samengesteld. Je leert hoe je jezelf en je kind kunt begeleiden tijdens en na de scheiding. In de workshop vertellen 12 kinderen op een hele eerlijke en open manier over hun ervaring met verschillende onderwerpen rondom het scheiden.

De online workshop ‘’Scheiden is geen kinderspel’’ behandelt 6 modules aan de hand van theorie, opdrachten en video’s. Iedere module biedt dezelfde duidelijke opbouw, maar met een ander thema. Ouders krijgen antwoord op vragen zoals: Hoe vertellen we aan ons kind dat we gaan scheiden? Hoe versoepel ik de communicatie tussen mij en mijn ex-partner? Hoe maak ik de wisseling tussen de twee huizen gemakkelijker? Hoe kan ik milder naar mezelf kijken? En nog veel meer.

De 6 thema’s zijn:

– Het gesprek
– Veranderingen
– Loyaliteit
– Communicatie
– Stiefouders
– Rechten

Je kunt de workshop in je eigen tijd, vanuit je eigen huis met je laptop volgen.

Wil je meer weten over deze online cursus? Neem dan een kijkje op de website van Villa Pinedo!

 

 

Note: Hoewel Villa Pinedo MNIM heeft gevraagd aandacht te besteden aan dit onderwerp betreft dit géén gesponsord artikel. MNIM wordt op geen enkele wijze gecompenseerd voor het publiceren van dit artikel.

 

Auteursrecht: goodluz / 123RF Stockfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *