YEAH! Een kindloos weekend, maar er zijn toch wat nadelen... - My Name Is Mama

YEAH! Een kindloos weekend, maar er zijn toch wat nadelen… Esmeralda Blogt

Als alleenstaande moeder van twee kinderen, heeft Esmeralda weinig tijd voor haarzelf. Ze houdt meer van haar kinderen dan van wie dan ook. Maar zo nu en dan een kindloos weekend…. 

Heerlijk zo’n weekend waarbij je enkel alleen rekening hoeft te houden met jezelf. Uitslapen, rustig aan douchen, warme koffie drinken. Toch is het niet zo fantastisch als dat het lijkt, ik heb zelfs een lijstje met voor EN nadelen kunnen maken!

Allereerst de nadelen:

1. Op het eerste gezicht lijkt een weekend rust echt een verademing. Maar op het moment dat de kinderen eenmaal wegzijn, is die rust een donker geheel. (Ik heb liever twee stuiterballen om mij heen dan die stilte).

2. Wie dacht dat ik lekker kon uitslapen, heeft het mis. De kids moeten optimaal van hun dag bij hun vader genieten, dus ’s morgens redelijke tijd eruit. (Soms breng ik ze in mijn makkelijke kleding weg en duik ik stiekem nog even onder de dekens).

3. Afspreken met vrienden is heerlijk ontspannen. Maar als zij ook met hun kinderen komen is het gemis alleen maar groter. Er zit niks anders op dan lekker achter de andere kids aan te hollen.

4. Die heerlijke knuffel of grap moeten missen is iets onbetaalbaars. Niemand in de hele wereld kan die leegte opvullen. (Stiekem knuffel ik dan maar extra met de kids van mijn vrienden en mijn vrienden zelf). Ik snap dat mensen die voor hun werk of zoiets wel eens wegmoeten niet snappen waar ik het over heb….Maar aan het werk zijn of echt 24/7 stilte is waardeloos.

5. Alle leuke educatieve familie uitjes die gepland staan op Facebook enzovoort, gaan aan mijn neus voorbij. In je eentje een molen bekijken of gratis naar het zwembad is jammergenoeg niet zo gezellig!

En dan… De voordelen!
Heel eerlijk ervaar ik weinig voordelen. Het eerste wat iedereen altijd zegt is: ‘Oh,  wat heerlijk!  Even ongestoord een boek lezen of naar een café! ‘

1. Dat laatste is zeker waar. Waar ik ook heenga, ik hoef niet telkens te corrigeren of op te letten of de kids zich wel gedragen (Hoeft bij de mijne bijna nooit. Ongeveer een stuk of 20x ha-ha-ha)

2. Heerlijk even je ogen dichtdoen als de zon schijnt. Ja dat kan! Maar als je een goede relatie hebt, zal dat ook vast wel kunnen in goed overleg.

3. Tijd om het huishouden te doen. Alle klusjes die zijn blijven liggen kunnen gedaan worden. (Zweet staat wel op mijn voorhoofd bij de gedachten, maar hoe dan ook moet het gebeuren)

4. Lekker doorzakken en de volgende ochtend uitslapen!  (Ik moet toegeven dat dat echt op een hand te tellen is. Ik word oud……)

Al met al is het elke week weer wennen. Ik denkt dat het nooit went. Nu maar hopen dat ze het net zo leuk hebben bij papa als bij mama. Want los van onze scheiding, ben ik daarvan heilig overtuigd!

Heb jij nog aanvulling op 1 van deze lijstjes? Laat het ons weten via Facebook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten