Einde zwangerschapsverlof? Zo ga je weer met een fijn gevoel naar je werk! - My Name Is Mama

Einde zwangerschapsverlof? Zo ga je weer met een fijn gevoel naar je werk! Gezin & Relatie

Onlangs ging Petra weer aan het werk. Ze keek uit naar het sociale contact wat dat met zich mee bracht. En na 7 maanden thuiste zijn geweest met de kinderen was het ook wel fijn weer eens wat anders te gaan doen. Maar ergens wilde ze ook wel gewoon lekker thuis blijven. 

Ga jij binnenkort weer aan het werk? Zo combineer je met plezier werk en gezin!

Een goede kinderopvang
Een kinderopvang waar jij op vertrouwt is een must! Ben je op zoek naar een kinderopvang? Vraag naar goede ervaringen van bijvoorbeeld je vriendinnen. Heb je wellicht al een gastouder overwogen? Beiden vormen van opvang hebben zo hun voordelen. Ga zeker eens langs voor je een beslissing neemt. Op die manier kun je je eigen verwachtingen toetsen aan het aanbod.

Flexibele werkuren
’s Ochtends je kindje wegbrengen en ’s avonds weer ophalen. De ochtend- en avondrush blijft een uitdaging. Flexibele werkuren maken het toch een stukje eenvoudiger. Kom je overdag niet aan je uren? Dan log ik ’s avonds in om de verloren tijd in te halen. Steeds meer werkgevers moedigen flex- en telewerken aan. Ik besef goed dat niet iedereen dit kan, maar als je het toch kunt, kun je er evengoed gebruik van maken.

Begripvolle collega’s
Wat later? Doodmoe? Kolven op het werk? Mijn collega’s zijn ontzettend begripvol en maken met plezier ruimte in de vergaderzaal zodat ik kan kolven. Maar ook op andere werkplekken kun je vast op heel wat begrip rekenen. Zolang je maar niet overkomt als profiteur én je privé en werk toch een beetje gescheiden probeert te houden.

Trek het je niet aan!
Een drukke werkdag en ’s avonds te moe om veel tijd met de kinderen door te brengen? Of gewoon te laat thuis? Echt geen fut op het werk na alweer een slapeloze nacht? Trek het je niet te veel aan. Eens een ‘dip dagje’ kan heus geen kwaad. Zorg er gewoon voor dat je de kindjes een extra knuffel geeft in het weekend of vertrek de dag erop wat vroeger en verras hen. Probeer op het werk af en toe te beseffen dat je een jonge mama bent. Laat je natuurlijk niet te lang hangen, maar neem wat tijd voor jezelf en ga er de dag nadien gewoon weer tegenaan.

Praat over andere dingen dan kinderen
Niets zo verleidelijks dan de hele dag over je kindje te praten. Helaas ga je die dan nog harder missen. Probeer je gedachten te verzetten en praat eens over wat anders. Vraag je collega naar haar tennislessen of hoe zij er elke dag in slaagt zo’n lekkere lunch te maken. Je zult zien dat de dag veel sneller vooruit vliegt.

Schaf het schuldgevoel af!
Voel je je schuldig omdat je aan het werk gegaan bent en je kindje naar de opvang ‘moet’? Zet het van je af! Dat is nergens voor nodig. Heel wat mama’s werken fulltime en hebben daar allemaal goede redenen voor. Bovendien is de opvang ook goed voor de zelfstandigheid van een kind én maakt het hen sociaal. Mijn oudste zoontje is elke dag weer euforisch dat hij mag gaan spelen met zijn vriendjes!

Ben jij onlangs weer aan het werk gegaan? Hoe ervaar je het? Wellicht heb je ook nog een goede tip? Deel het met ons op Facebook!

Lees ook de andere artikelen op My Name Is Mama.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *