Zwanger? Dit zijn de 10 absolute must haves! - My Name Is Mama

Zwanger? Dit zijn de 10 absolute must haves! Baby & Kind

Na een maand of 6 verruilde Daphne haar partner voor een XXL voedingskussen als bed partner. Ze kon niet meer zonder haar ‘slang’ zoals ze hem zelf noemde. Ze was er zo gek op dat hij zelfs mee naar het ziekenhuis ging toen ze ging bevallen, want dat ding bleek multifunctioneel! Naast dit praktische voedingskussen had ze nog een aantal andere absolute must haves, haar 10 meest favoriete zet zij op een rijtje!

Een zak lollies (of fruitgums).
Het enige wat mij hielp aan afleiding als ik weer eens een enorme misselijkheidsgolf voelde opkomen was een hele zoete lollie of een fruit snoepje. Hiermee maskeerde ik de vreemde en smerige smaak in mijn mond die standaard optrad als ik heel misselijk werd.

Inlegkruisjes met een geurtje.
Omdat je er niet meer altijd op kan vertrouwen dat je bekkenbodemspier zijn werk doet. Die kleine druppeltjes die je verliest vang je op en je hoeft je niet onzeker te voelen of een eventueel naar luchtje die dat met zich meebrengt.

Elastische zwangerschapsband.
Toen ik 16 weken zwanger was paste ik echt geen enkele jeans meer uit mijn kast. De zwangerschapsbroeken waren vaak nog te wijd waardoor ik continue met zo’n afgezakt stuk stof op mijn heupen rondliep. De oplossing was een elastische zwangerschapsband die ik over mijn broek kon dragen. Ik liet de knoop los en de band ondersteunde niet alleen mijn buik maar hield ook mijn jeans op zijn plek. Lang shirt erover heen en niemand die doorheeft dat jij je knoop niet meer dichtkrijgt.

Zwangerschapslectuur.
De mama bladen hebben een goede klant aan mij, want ik heb sinds zijn eerste zwangerschap abonnementen op 5 verschillende magazines. Heerlijk vond ik het om met een kop thee alle bladen door te spitten naar meer, meer, meer en nog veel meer informatie over mijn zwangerschap en komende baby. Ik gooi ze trouwens ook nooit weg (tot grote ergernis van mijn wederhelft) nee af en toe (lees: een enkele keer per jaar) sluit ik mezelf op in de badkamer met een stapel magazines en een pot thee, en dan lees ik ze weer lekker allemaal door.

Lees ook: Kraamvisite etiquette. (Tip: Deel dit op je tijdlijn!)

Een goede pedicure.
Nog nooit heb ik zoveel eelt op mijn voeten gehad als tijdens mijn zwangerschappen. Mijn voorheen zo poezelige voetjes trokken serieus halen in mijn vloerbedekking. Het was dan ook absoluut geen overbodige luxe dat ik af en toe mijn onderstel liet behandelen bij een pedicure.

Zwangerschaps-app.
Week voor week de groei van je kindje volgen, wekelijks je buik foto’s bewaren en allerlei leuke en handige tips en weetjes! Ik was dol op mijn zwangerschaps-app

Een onesie.
Nee, klopt hij ziet er niet uit en je moet ook echt beloven hem binnen een maand na je bevalling te verbranden, maar man, man, man wat zit het heerlijk. Niets wat je buik benen en borsten nog afknelt (je draagt eronder immers alleen een slipje). Ik voelde me zo prettig in mijn roze met grijs gemêleerde onesie (met oortjes) dat ik het totaal geen probleem vond om in mijn onesie een pakketje van de bezorger aan te nemen, of om 30 minuten lang een gesprek te voeren bij de voordeur met de plaatselijk Jehova’s.

Slippers.
Handig! Niet alleen omdat mijn voeten enorm warm waren en continue zweetten, nee met die bolle toeter kon ik op een gegeven moment geen enkele schoen meer aankrijgen. En ik had er totale maling aan dat ik op 30 november op slippers buiten liep (in mijn roze onsie).

Huidolie.
Prachtig hoor die buik, maar die zwangerschap onttrok ieder beetje vocht uit mijn huid. Ik kon boter-kaas-en-eieren- spelen op mijn benen. Iedere ochtend en avond smeerde ik mijn hele lijf in met olie zodat de schade beperkt bleef.en mijn huis lekker zacht aanvoelde. (Oh ja, NIET je voeten insmeren, dat is echt levensgevaarlijk!)

Lees ook: 12 bizarre feitjes die jij nog niet wist over baby’s.

Het voedingskussen.
Handig voor na de bevalling, maar minstens zo waardevol tijdens de zwangerschap. Ik bouwde er een compleet fort mee als ik moest slapen, aangevuld met een stuk of drie hoofdkussens. Ik nam hem trouwens ook mee naar het ziekenhuis, toen ik met een geplande keizersnede ging bevallen. Ik kon de eerste 2 nachten nog niet platliggen (kon wel, deed ik niet want je vergaat van de pijn als je dat hele end weer omhoog moet komen daarna) dus ik sliep zittend in bed en drapeerde het voedingskussen om me heen zodat ik hier lekker tegen aan kon hangen en toch volledig kon ontspannen.

Had jij ook een absolute must have tijdens je zwangerschap en staat die niet hierboven vermeld? Laat jou must have achter in een reactie op facebook!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteit op deze website dient u cookies toe te staan. Meer informatie.

Cookies op deze website staan standaard uit. Om volledig gebruik te maken van deze website dient u cookies te accepteren door in de banner op "Toestaan" te drukken. Hier kunt u meer informatie vinden over ons Privacy- en Cookiebeleid.

Sluiten